StoryEditor

Slovákom už pomôže len zázrak, šanca na postup klesla na minimum

09.10.2017, 22:49
Autor:
TASRTASRklkl
Slováci dnes s napätím sledovali zápasy kvalifikácie na MS 2018.

Po remíze so Škótskom (2:2) a nedeľným víťazstvom nad Maltou (3:0) nemali slovenskí futbaloví reprezentanti postupové šance vo vlastných rukách.

S napätím tak sledovali, ako sa dnes vyvinie situácia v ďalších skupinách. Najsledovanejšími boli zápasy Wales - Írsko a Ukrajina - Chorvátsko, kde Slováci potrebovali aspoň jednu remízu.

Vyjadrenie slovenského trénera Jána Kozáka o postupových šanciach po zápase s Maltou vo videu:

Postup už len v teoretickej rovine

Írsko však porazilo Wales 1:0 a ani druhý zápas remízou neskončil. Chorvátsko dokázalo poraziť Ukrajinu 2.0.

Naše postupové šance sa tak dostali do veľmi nepravdepodobnej roviny. O všetkom rozhodnú zápasy v skupine H, ktoré sa hrajú v utorok.

Pomôcť nám môže zázrak

Aby sa Slovensko dostalo do baráže, tak by Bosna a Hercegovina musela poraziť Estónsko. Zároveň by Gibraltár musel poraziť na Peloponézskom polostrove Grécko.

Nakoľko Gibraltár zatiaľ v kvalifikácii nezískal ani bod, je splnenie tejto podmienky veľmi nepravdepodobné. 

Walesu chýbal Bale

Walesu chýbal v kľúčovom ostrovnom meraní síl Gareth Bale. Bez najväčšej hviezdy nedokázal ani raz prekonať hosťujúcu defenzívu. Hal Robson-Kanu mal po zmene strán veľkú príležitosť, proti jeho hlavičke sa vytiahol írsky brankár Darren Randolph.

Gól však padol na opačnom konci. Domáci kapitán Ashley Williams stratil loptu pri rozohrávke, vznikla z toho akcia hostí a po centri z pravého krídla sa strelecky presadil osamotený James McClean a stanovil konečný výsledok.

Góly v druhom polčase

Ukrajinec Jevhen Konopľanka bol blízko k otvoreniu skóre po viac než polhodine hry, hlavičkou poslal loptu tesne vedľa ľavej chorvátskej žrde.

Bezgólový stav vydržal o chvíľu dlhšie než v Cardiffe, v Kyjeve ho v 62. minúte prelomil Andrej Kramarič, ktorý hlavičkou zužitkoval center Luku Modriča. Chorváti pridali poisťujúci zásah o osem minút neskôr opäť zásluhou Kramariča.

Prvý krát s Islandom

Srbsku by pri víťazstve Írska stačil na spečatenie postupu z "déčka" na vlastnej pôde aj nerozhodný výsledok s Gruzínskom, tím pod trénerským vedením slovenskej dvojice Vladimír Weiss, Boris Kitka zdolalo 1:0 gólom v druhom polčase.

Island potvrdil prvenstvo v I-skupine a premiérovú účasť na svetovom šampionáte domácim víťazstvom 2:0 nad nováčikom kvalifikačných cyklov z Kosova.

Španieli s istotou

V G-skupine už bolo vyjasnené všetko podstatné, Španielsko (víťazstvo 1:0 v Izraeli) si postup na záverečný turnaj zabezpečilo v predstihu a Taliansko (víťazstvo 1:0 v Albánsku) disponovalo istotou baráže.

Jej žreb sa uskutoční v utorok 17. októbra vo švajčiarskom Zürichu, nasadené a nenasadené mužstvá určí októbrový rebríček Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 00:16