Petra VlhováTASR/AP
StoryEditor

Svetové médiá oslavujú výhru Vlhovej nad Američankou: Nie, Shiffrinová nie je neporaziteľná

11.11.2017, 18:08
Autor:
TASRTASR
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová spraví z lyžiarskej sezóny thriller, píše sa vo svete.

Svetové médiá si nemohli nevšimnúť víťazstvo Petry Vlhovej v úvodnom slalome sezóny Svetového pohára. Zdolala totiž v priamom súboji najjagavejšiu súčasnú hviezdu bielych svahov, navyše charizmatickú Američanku.

Upozorňujú aj na spôsob, akým sa Slovenka postavila na stupne pred Mikaelu Shiffrinovú, celkovú víťazku SP, svetovú i olympijskú šampiónku v slalome:

Europort: "Dramatické víťazstvo Petry Vlhovej v Levi - uchmatla ho Shiffrinovej jej spôsobom."

Reuters: "Shiffrinová utrpela zriedkavú prehru v slalome. Zdolala ju Petra Vlhová, ktorá podľa tradície dostala mláďa soba a po otcovi ho nazvala Igor."

ESPN (USA): "Petru Vlhovú po zranení Veroniky Velez-Zuzulovej pasovali za najťažšiu súperku Mikaely Shiffrinovej. A ona nestráca čas a od začiatku sezóny potvrdzuje, že bude hlavnou rivalkou Shiffrinovej v boji o slalomové méty v olympijskej sezóne."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Šampiónka pokorená! Vo Fínsku viedla Mikaela Shiffrinová po prvom kole, ale v tom druhom neodolala tlaku Petry Vlhovej. Slovenka v ňom predviedla oslnivú jazdu."

Le Figaro: "Nie, Mikaela Shiffrinová nie je neporaziteľná!. Našla sa jej súperka, lyžiarka, ktorá môžu slalomovú sezónu oživiť do thrilleru. Je ňou Petra Vlhová, ktorá druhýkrát po sebe dominovala nad Shiffrinovou v priamom súboji."

Der Standard (Rak.): "Petra Vlhová ukradla Shiffrinovej šou."

ORF (Rak.): "Napínavý duel na začiatku sezóny - Vlhová zdolala Shiffrinovú."

RTV Slovenija: "Vlhová, ktorú vedie bývalý tréner Mazeovej Livio Magoni, v druhom kole odstavila Shiffrinovú."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 08:17