StoryEditor

Hossa. Vďaka hetriku vládne strelcom

17.01.2007, 23:00
Najproduktívnejší Slovák v zámorskej hokejovej súťaži opäť potvrdil, že jednoznačne patrí k najlepším hráčom na svete. Rodák zo Starej Ľubovne má na svojom konte už 29 gólov. Dostal sa tak opäť na čelo rebríčka najlepších strelcov v NHL, o ktoré sa delí s ďalšími troma hokejistami s rovnakým počtom dosiahnutých gólov.

Najproduktívnejší Slovák v zámorskej hokejovej súťaži opäť potvrdil, že jednoznačne patrí k najlepším hráčom na svete. Rodák zo Starej Ľubovne má na svojom konte už 29 gólov. Dostal sa tak opäť na čelo rebríčka najlepších strelcov v NHL, o ktoré sa delí s ďalšími troma hokejistami s rovnakým počtom dosiahnutých gólov. Svojím šiestym hetrikom v kariére výrazne pomohol jasnému víťazstvu Atlanty na domácej pôde proti Los Angeles Kings 6:2.
Hossa dokonale znechutil zápas brankárovi Los Angeles a prvému Japoncovi v NHL Yutakovi Fukufujimu, ktorý dostal prvýkrát šancu nastúpiť od začiatku stretnutia, ale po 22 minútach bol z brány stiahnutý. "Prepisuje históriu tejto súťaže," uviedol k prvému štartu Japonca Hossa. Slovenský hokejista dosiahol svoj druhý hetrik v prebiehajúcej sezóne. Dva zo svojich troch presných zásahov strelil Hossa v početnej výhode svojho tímu. "Z tohto duelu mám dobrý pocit. V poslednom čase sme dosť pracovali na presilovkách a vyplatilo sa nám to," povedal Hossa. Zaslúžene v tomto súboji získal ocenenie prvej hviezdy zápasu. "Konečne sme si veci nekomplikovali a dosiahli sme jasné víťazstvo," vyjadril sa pre zámorské média slovenský reprezentant.

Bondra na listine zranených hráčov
Skúsený slovenský hokejový veterán Peter Bondra chýbal na pondelkovom tréningu tímu NHL Chicago Blackhawks a vynechal aj utorkový zápas proti Columbus Blue Jackets. Krídelník elitnej formácie "jastrabov" nastúpi na ľad najskôr po Zápase hviezd NHL, ktorý je na programe v strede budúceho týždňa, keďže vedenie klubu ho zaradilo na listinu zranených hráčov. Bondra tak s určitosťou vynechá piatkový súboj s Minnesotou a sobotný proti Nashvillu. Dôvodom sú pretrvávajúce zdravotné problémy s narazeným krkom a ramenom. Bondra utrpel zranenie ešte na konci decembra po tvrdej kolízii s bostonským Bradom Stuartom. Odvtedy síce odohral sedem duelov, ale v niektorých zápasoch mal pre bolesti obmedzený priestor na ľade.

Slováci v utorok
Hossa (Atlanta) 3G
Meszároš (Ottawa) 1G
Gáborík (Minnesota) 1A
Radivojevič (Minnesota) 1A
Poznámka: G -- góly, A -- asistencie

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 07:09