StoryEditor

Hossa zatienil Crosbyho

28.12.2006, 23:00
Hossa opäť zvládol duel s rivalom. Najlepší slovenský hokejista Marián Hossa zatienil vo vzájomnom súboji Atlanty s Pittsburghom vedúceho muža kanadského bodovania Sidneyho Crosbyho.

Hossa opäť zvládol duel s rivalom. Najlepší slovenský hokejista Marián Hossa zatienil vo vzájomnom súboji Atlanty s Pittsburghom vedúceho muža kanadského bodovania Sidneyho Crosbyho. Thrashers vyhrali na ľade "tučniakov" 4:2 a rodák zo Starej Ľubovne zaznamenal tri asistencie a dostal sa na druhé miesto kanadského bodovania. Na Crosbyho, ktorý vyšiel bodovo naprázdno, tak stráca už len tri body. Presne pred mesiacom "porazil" vo vzájomnom zápase aj ďalšieho velikána NHL, Čecha Jaromíra Jágra. Hossa vtedy dosiahol štyri body (gól + tri asistencie), kapitán "jazdcov" sa bodovo nepresadil.

Lekcia pre mladú hviezdu
Atlanta vyhrala posledných päť zápasov za sebou, v ktorých syn súčasného trénera Popradu Františka Hossu strelil dva góly a na osem prihrával. Najproduktívnejší hráč Thrashers asistoval v Pittsburghu pri prvých dvoch góloch obrancom Vitalimu Višnevskému a Nicklasovi Hävelidovi, ktorý počas zápasu absolvoval niekoľko stretnutí s Crosbym. Tretiu prihrávku si pripísal pri poslednom góle Bobbyho Holíka. Hral v prvom útoku s Vjačeslavom Kozlovom a Jasonom Krogom.
"Cítime sa teraz naozaj dobre, všetky formácie hrajú dobre. Nerobíme chyby, a to je vec, ktorú potrebujeme, lebo vieme, že s hráčmi ako Hossa a Kovalčuk budeme strieľať góly," povedal Kozlov, ktorý bol vďaka gólu a asistencii vyhlásený za druhú hviezdu zápasu. Najproduktívnejší hráč stretnutia, Hossa, však paradoxne medzi tromi ocenenými chýbal.
"Tučniaci" sú v opačnej situácii ako ich posledný súper. Nevyhrali v posledných piatich zápasoch a Crosby sa už druhýkrát za sebou bodovo nepresadil. "Ak chceme konkurovať najlepším, musíme sa čoskoro pozbierať," stroho povedal najproduktívnejší hráč kanadského bodovania Crosby.

Budaj nebol záchranca
V zápase Colorado - Dallas sa v 42. minúte dostal do brány slovenský brankár Peter Budaj. Dramatický duel v Denveri však už pre "lavíny" nezachránil. Budaj vystriedal na začiatku poslednej tretiny za stavu 4:5 Joseho Theodora a zostávajúcich 18 minút už neinkasoval, keď zlikvidoval päť streleckých pokusov súpera. Gól sa však nepodarilo streliť ani jeho spoluhráčom. Rozhodujúci zvrat prišiel práve v úvode tretej časti hry, keď hostia dvoma gólmi otočili stav a vyhnali z brány Theodora.

Rivali v akcii
Marián Hossa
- na ľade strávil takmer 20 minút čistého času
- zaznamenal tri asistencie
- v presilových hrách odohral šesť minút v oslabení viac než štyri minúty
- na bránu vyslal dve strely

Sidney Crosby
- na ľade strávil takmer 22 minút čistého času
- nedosiahol žiadny bod
- v presilových hrách odohral šesť minút, v oslabení 40 sekúnd
- na bránu vyslal dve strely

Slováci v stredu
Hossa (Atlanta) 3A
Demitra (Minnesota) 1G
Stümpel (Florida) 1G

Kanadské bodovanie
Z G A B
1. Crosby (Pittsburgh) 33 17 38 55
2. Hossa (Atlanta) 39 24 28 52
3. Jágr (NY Rangers) 16 35 51
4. Ovečkin (Washington) 25 24 49
5. Lecavalier (Tampa Bay) 21 27 48
Poznámka: Z - zápasy, G - góly, A - asistencie, B - body

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 06:19