StoryEditor

Marek Sapara: Na obranu CSKA Moskva môže platiť rýchlosť

09.08.2006, 00:00

Aký výsledok by ste chceli uhrať proti klubu, ktorý nepozná príchuť prehry?
- Určite by sme do Ružomberka chceli prísť s takým výsledkom, ktorý by nám ešte dával šancu aj na domáci odvetný zápas. Takže tesná jednogólová prehra by ešte živila naše šance.

Čo všetko sa dá urobiť, aby ste z Moskvy neodchádzali smutný?
- Musíme sa skoncentrovať hlavne z psychickej stránky, hrať takú hru, ktorú nám naordinoval náš tréner František Komňacký. Netreba sa hlavne báť klubu, ktorý je síce slávny, ale nemusí byť neprekonateľný. Akékoľvek naše zaváhanie nás môže stáť veľmi veľa, pretože tento klub má dostatok reprezentantov, ktorí budú čakať práve na naše chyby.

Na ktorých hráčov si budete musieť dávať špeciálne pozor?
- Myslím si, že z futbalovej stránky budeme mať najväčšie problémy s dvoma Brazílčanmi: Danielom Carvalhom, Duduom, ktorí dostali pozvánku aj od reprezentácie. Samozrejme, CSKA sa bude môcť spoliehať aj na piatich ruských reprezentantov. Ich hlavnou postavou je najmä kapitán Sergej Ignaševič, ktorého rešpektuje celé vedenie klubu.

CSKA Moskva vás prednedávnom pozvala aj do ich kempu, nenašli ste za ten čas nejaké ich slabšie stránky?
- Ja som tam strávil len päť dní, ale veľmi ťažko hovoriť o ich slabinách. Odohrali sme spolu jeden prípravný zápas, ktorý sme vyhrali 10:0, takže ich gólová efektivita je nesmierne vysoká. Ale videli záznam z ich stretnutia, kde síce v obrane dominovali traja robustní obrancovia, no na rýchlosti strácali. To by sme mohli využiť, takže budeme sa snažiť hrať aj smerom dopredu, možno vyrobia aj pár chýb.

Teraz sa vám darí, nerozmýšľate nad odchodom do kvalitnejšieho klubu?
- S Ružomberkom som teraz veľmi spokojný, darí sa nám v pohárovej súťaži, som hrdý na to, že som ich kapitán. Je to vynikajúca partia, ktorá sa dokáže v dôležitých situáciách motivovať. Chcem si raz vyskúšať aj zahraničný angažmán, ale teraz je v mojej hlave hlavne Ružomberok, pre ktorý chcem urobiť maximum.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 11:22