StoryEditor

Hossovci proti Švédom nechcú taktizovať

20.02.2006, 23:00
Slovenských hokejistov dnes večer čaká záverečné vystúpenie v základnej skupine olympijského turnaja v Turíne, v ktorom sa v priamom súboji o prvé miesto v skupine stretnú so Švédskom (20.00 hod.).

Slovenských hokejistov dnes večer čaká záverečné vystúpenie v základnej skupine olympijského turnaja v Turíne, v ktorom sa v priamom súboji o prvé miesto v skupine stretnú so Švédskom (20.00 hod.). Ak zverenci trénera Františka Hossu neprehrajú, stanú sa víťazmi skupiny, v prípade štvorgólovej či vyššej prehry a víťazstva Ruska nad USA však môžu obsadiť až tretiu priečku. Slováci teda teoreticky môžu taktizovať a vyberať si súpera z druhej skupiny. Podobné úvahy však hráči i tréner popierajú.
"Určite sa pôjde naplno. Na tomto turnaji sa nedá nijaký zápas hrať na náhodu, podať iba 50-percentný výkon, pretože sa to môže neskôr vypomstiť. Budeme sa snažiť udržať si kredit, ktorý sme získali," hovorí kapitán tímu Pavol Demitra. V rovnakom duchu sa vyjadroval aj skúsený veterán Peter Bondra. Krídelník druhého útoku verí v dobrý zápas: "Musíme hrať svoju hru. Ak budeme nejako špekulovať, nemusí sa nám to vyplatiť. Dúfam, že fanúšikovia uvidia kvalitný zápas. Švédi to s nami nebudú mať vôbec ľahké."
Tréner slovenskej reprezentácie po včerajšej poludňajšej návšteve Stadia delle Alpi, ktorý je domovským stánkom futbalistov Juventusu Turín, zrušil podvečerný tréning v hale Esposizioni 2. Na ľad išli iba piati hráči, ktorí v nedeľnom zápase proti Kazachstanu nehrali - brankári Peter Budaj a Ján Lašák a trio Róbert Petrovický, Miroslav Zálešák a Jozef Stümpel. Ostatní mali iba strečingové cvičenia. "Švédi majú kvalitný káder, ich defenzíva aj ofenzíva sú vyvážené. K tomu majú aj dobrých brankárov. Ako každý iný tím, aj oni sú zdolateľní. Urobíme maximum pre úspech. Motivácia bude iná ako v zápase s Kazachstanom. Bude to úplne iný hokej," hovorí tréner František Hossa. Slovenský tréner zatiaľ neoznámil, koho z brankárskej trojice Križan, Budaj, Lašák postaví do bránky na posledný duel v skupine. "Musíme zvážiť všetky možnosti. Karol Križan chytá vo Švédsku, pozná ich štýl hokeja. V prospech Petra Budaja zasa hovorí fakt, že švédskych hráčov pozná z NHL. Rozhodnutie padne až večer pred zápasom." Križan bude rešpektovať každé rozhodnutie trénerov. "Chceme predsa dosiahnuť čo najlepší výsledok. Ak by som však bol v bránke proti Švédsku, bol by som asi na očiach. Už pred odchodom na olympiádu sa ma v klube mnohí pýtali, či budem v tomto zápase chytať. Ak mi tréner dá dôveru, budem sa snažiť chytať čo najlepšie," dodal Karol Križan.

Varianty na umiestnenie Slovenska

Slovensko vyhrá skupinu:
- ak získa v poslednom zápase so Švédskom čo i len bod
Slovensko skončí v skupine na 2. mieste:
- ak prehrá so Švédskom a Rusko nevyhrá nad USA
- ak prehrá so Švédskom maximálne o tri góly a Rusko vyhrá nad USA
Slovensko skončí v skupine na 3. mieste:
- ak prehrá so Švédskom o štyri a viac gólov a Rusko vyhrá nad USA

Slovensko sa vo štvrťfinále stretne

- ak vyhrá skupinu:
- s Českom (ak Česko prehrá s Kanadou)
(ak Česko remizuje s Kanadou a Švajčiarsko neprehrá s Talianskom)
- s Kanadou (ak Kanada prehrá s Českom)
(ak Kanada remizuje s Českom a Švajčiarsko prehrá s Talianskom)
- ak postúpi z druhého miesta:
- s Českom (ak Česko zvíťazí s Kanadou a súčasne Švajčiarsko neprehrá s Talianskom)
- s Kanadou (ak Kanada neprehrá s Českom a súčasne Švajčiarsko neprehrá s Talianskom)
- so Švajčiarskom (ak Švajčiarsko prehrá s Talianskom a súčasne Kanada neremizuje s Českom)
- ak postúpi z tretieho miesta:
- so Švajčiarskom (ak Švajčiarsko neprehrá s Talianskom)
- s Kanadou (ak Kanada zvíťazí s Českom a súčasne Švajčiarsko prehrá s Talianskom)
- s Českom (ak Česko zvíťazí s Kanadou a súčasne Švajčiarsko prehrá s Talianskom)
Pozn.: V prípade rovnosti bodov dvoch alebo viacerých mužstiev rozhodujú o ich poradí vzájomné zápasy - v prvom rade počet bodov z týchto stretnutí, potom rozdiel v skóre a vyšší počet strelených gólov.

01 - Modified: 2003-02-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: To je výrok...
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 23:15