StoryEditor

Kocian spokojný len s druhým polčasom, chýbal hrotový hráč

07.02.2008, 10:44
Autor:
SITASITA

Slovenskí futbaloví reprezentanti nevstúpili do kalendárneho roka 2008 práve najistejšie. Vo svojom prvom vystúpení po Novom roku, hoci len v prípravnom dueli, remizovali v cyperskom Limassole s Maďarskom 1:1 (0:0), pričom predovšetkým v prvom polčase ďaleko zaostávali za očakávaniami. Zmena prišla až po prestávke po príchode viacerých striedajúcich hráčov na trávnik domovského štadióna miestnych tímov Arisu a Apollonu. "V prvom polčase sme boli veľmi nepresní v rozohrávke, loptu sme strácali už v úvodnej medzihre, takže sme sa nemohli dostávať ani do šancí či tlaku. Na oboch stranách prevládali kompaktné defenzívy, cez ktoré sa veľmi ťažko prechádzalo. Po inkasovanom góle zo štandardnej situácie sme sa zlepšili, k čomu však prispeli aj druhopolčasové striedania. Vyvrcholením našej snahy bol vyrovnávajúci gól. Dovolím si tvrdiť, že druhá štyridsaťpäťminútovka bola z našej strany oveľa lepšia ako tá prvá a k víťaznému gólu sme boli bližšie ako náš súper," povedal po stredajšom stretnutí na "Afroditinom ostrove" 49-ročný kouč A-tímu SR, ktorý najskôr nechcel osobitne vyzdvihovať žiadneho z hráčov, napokon však predsa len pridal trochu podrobností o výkonoch svojich zverencov: "Myslím si, že všetci hráči, ktorí prišli v druhom polčase na trávnik, hru oživili a predovšetkým spresnili - či už Sapara, Krajčík alebo Borbély. Svoje si uhrali aj obaja stopéri Škrtel s Hubočanom, trochu chybili v rozohrávke krajní obrancovia Ďurica na ľavej a Čišovský na pravej strane. Možno sme trochu viac čakali aj od Filipa Hološka v útoku, typický hrotový hráč nám tam chýbal. Obaja naši brankári odchytali štandard a potvrdili oprávnenosť svojej nominácie."
Podobné prípravné zápasy slúžia predovšetkým na odskúšanie viacerých herných variantov či nových hráčov. Jediným úplným novicom, ktorý si v stredu v Limassole pripísal svoj premiérový štart v najcennejšom drese, bol gólman poľského prvoligového tímu Legia Varšava Ján Mucha ml. "Dostal gól zo štandardnej situácie, za ktorý nemohol, tam boli za to zodpovední iní hráči. S prehľadom vyriešil pár nebezpečných situácií, pôsobil veľmi isto. Mal viac práce ako v prvom polčase Senecký, svoju úlohu v mužstve si určite zastal," povedal na adresu 25-ročného bývalého brankára Žiliny Ján Kocian.
A aké poučenie si reprezentačný lodivod zobral z toho duelu? "Vyskúšali sme si niektorých hráčov na postoch, ktoré potrebujeme vyriešiť. Chceli sme otestovať Mareka Čecha na ľavej strane stredu poľa, potom sme však museli otvoriť otázku ľavého obrancu, kde sme to skúšali s Janom Ďuricom. Každá situácia aj celý zápas sú poučné, takto krátko po stretnutí však nechcem hovoriť o žiadnych ďalekosiahlych záveroch," dodal Ján Kocian.
Zatiaľ čo zo slovenského trénera bolo po dueli cítiť akú-takú spokojnosť s remízou a predovšetkým výkonom hráčov v druhom polčase, kouč "The Magical Magyars" Péter Várhidi neskrýval sklamanie: "Mohli sme vyhrať, ak by sme po našom góle využili aspoň jeden z viacerých protiútokov. Žiaľ, nevychádzala nám finálna prihrávka. Hnevá ma inkasovaný gól, zle sme pri ňom pokryli súperových útočníkov. Bolo cítiť, že viacerí hráči nie sú po zimnej prestávke v optimálnej forme a pohode. Zápas sme nevyhrali len zásluhou vlastnej nepozornosti."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 09:50