StoryEditor

Najväčšie šance v Austrálii má Hantuchová

13.01.2008, 23:00

Iba traja slovenskí tenisti sa predstavia na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open. Dve ženy a jeden muž. Dotácia prvého grandslamového turnaja roka je 18 miliónov amerických dolárov.
Najväčšou nádejou nášho tenisu bude deviata nasadená Daniela Hantuchová, ktorá sa minulý rok dostala medzi osem najlepších hráčok sveta a štartovala aj na turnaji majsteriek v Madride. Rodáčka z Popradu sa v prvom kole stretne dnes v noci s Američankou Vaniou Kingovou. Pre najlepšiu slovenskú tenistku to už bude ôsma účasť na turnaji v Melbourne. Najďalej sa dostala pred piatimi rokmi, keď vypadla až vo štvrťfinále. Druhá Slovenka v hlavnej časti austrálskeho Grand Slamu Dominika Cibulková (48. vo svetovom rebríčku) nastúpila dnes v noci proti Talianske Flavie Pennettovej. 18-ročná Slovenka sa v 1. kole Australian Open predstavila po prvýkrát v kariére.
Česť mužského tenisu zachraňuje pri neúčasti našej jednotky Dominika Hrbatého 20-ročný Lukáš Lacko. 150. hráč svetového rebríčka nastúpi dnes v noci proti Uzbekovi Denisovi Istominovi. Lacko si svoju prvú účasť v hlavnej súťaži v Austrálii vybojoval v kvalifikácii, keď vyhral všetky tri zápasy. Ak by nepostúpil, bolo by to prvýkrát od roku 1994, kedy by slovenský mužský tenis nemal na grandslamovom turnaji zastúpenie v 1. kole hlavnej súťaže.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 18:18