StoryEditor

Jonesovej má pomôcť prezident

15.01.2008, 23:00

Americký novinár David Houghtaling žiada prezidenta Spojených štátov Georgea Busha, aby omilostil bývalú atletickú hviezdu Marion Jonesovú. Bývalú trojnásobnú olympijskú víťazku nedávno odsúdil americký súd na šesť mesiacov odňatia slobody za to, že v troch prípadoch klamala federálnym vyšetrovateľom.
Atlétkin osud má v rukách George Bush
Svoj návrh zdôvodňuje americký žurnalista tým, že hlava štátu nedávno udelila milosť pre svojho bývalého asistenta Lewisa Libbyho, ktorý nedávno krivo vypovedal v podobnej kauze. David Houghtaling zároveň pripomína, že kým v kauze prezidentovho asistenta išlo o vec národnej bezpečnosti USA, Jonesovej kauza je v porovnaní so spomenutou politickou aférou len banalitou. Americký prezident odpustil Libbymu 30-mesačný pobyt vo väzení, ale šprintérka, ktorá v troch prípadoch klamala federálnym vyšetrovateľom, si musí natvrdo odsedieť pol roka. "Pán Bush, udeľte pardon a zbúrajte stenu, ktorá oddelí Marion Jonesovú od jej detí," vyzýva novinár prezidenta krajiny.
Stelesnenie národnej hanby
Americký súd neodsúdil Marion Jonesovú za užívanie dopingových látok, ale za to, že klamala federálnym vyšetrovateľom v súvislosti s podvodom a praním špinavých peňazí, do ktorého bol zapojený aj jej bývalý partner a otec staršieho z jej synov Tim Montgomery. Bývalej atletickej hviezde nepomohla ani žiadosť obhajcov o podmienečný trest. "Z americkej hrdinky sa stalo stelesnenie národnej hanby. Dostatočným trestom je pre ňu verejné opovrhnutie od národa, ktorý ju kedysi zbožňoval. Prišla o svoje zlaté medaily, úspechy, zdravie a úctu spoločnosti," vyhlásili Jonesovej právny zástupcovia. Predstavitelia amerického olympijského výboru po vynesení rozsudku zdôraznili, že Jonesovej kauza ukázala, s akými dôsledkami môžu počítať tí, ktorí klamú a podvádzajú. "Odhalenie, že jedna z najväčších hviezd užívala zakázané prostriedky, opakovane o tom klamala, a navyše kryla gang, ktorý pral špinavé peniaze, je naozaj šokujúce," dodal na margo Jonesovej káuz prezident americkej atletickej federácie Bill Roe.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 01:54