StoryEditor

Hantuchová odštartovala novú sezónu prehrou.

02.01.2008, 23:00

Najlepšia slovenská tenistka Daniela Hantuchová odštartovala svoju novú sezónu prehrou. Slovenská reprezentantka podľahla v stredajšom stretnutí prvého kola dvojhry žien na exhibičnom turnaji JB Group Classic v Hongkongu tretej nasadenej Ruske Anne Čakvetadzeovej 4:6, 3:6.
Elitný turnaj
Hantuchová tak vo vzájomnej bilancii s 20-ročnou Moskovčankou zaznamenala už svoju štvrtú prehru zo šiestich odohratých duelov. Na hongkonskom exhibičnom turnaji, ktorý je prípravou pred onedlho štartujúcim Australian Open, účinkuje osem hráčok, z ktorých šesť patrí do absolútnej svetovej špičky. Deviata hráčka svetového ženského tenisového rebríčka tak bude na prestížnom podujatí bojovať iba o umiestnenie v skupine o piate až ôsme miesto. Jej najbližšou súperkou bude mladá dánska hráčka Carolina Wozniacká, ktorá nestačila na favorizovanú ruskú krásku Mariu Šarapovovú a podľahla jej hladko 2:6, 2:6.
Cibulkovej úvod sezóny vyšiel
Naopak, výborný vstup do sezóny má ďalšia slovenská hráčka Dominika Cibulková. Nenasadená Slovenka postúpila už do štvrťfinále hlavnej súťaže dvojhry na turnaji v austrálskom Gold Coast, keď zdolala v stredajšom osemfinálovom stretnutí Talianku Tathianu Garbinovú za 116 minút 7:5, 6:1. Mladá slovenská reprezentantka je v takejto fáze podujatia ženského tenisového okruhu len štvrtýkrát v kariére. V minulej sezóne sa jej podarilo postúpiť do osemfinále turnajov v Prahe a Štokholme, doterajším najlepším umiestnením slovenskej tenistky je semifinálová účasť v čínskom Guangžou.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 09:29