StoryEditor

Fínsky "blesk" sa vracia. Po Stanley cup

29.01.2008, 23:00

Fínsky hokejový útočník Teemu Selänne sa po polročnej pauze opäť predstaví zámorským fanúšikom. Kanonier Anaheimu Mighty Ducks, ktorý v uplynulej sezóne nastrieľal 48 gólov, podpísal so svojim staronovým zamestnávateľom zmluvu do konca aktuálnej sezóny.
Prišiel si po Stanleyho pohár
Fínsky "blesk" je tak naspäť v mužstve, s ktorým v minulej sezóne dvíhal nad hlavu Stanleyho pohár. "Po pár týždňoch korčuľovania som znovu našiel hokejovú vášeň. Anaheim je jediné mesto, kde som ešte chcel hrať. Som rád, že mi klub vyšiel v ústrety," uviedol 37-ročný rodák z Helsínk. Podľa zámorských médií podpísal útočník "káčerov" s klubom zmluvu do konca aktuálnej sezóny v hodnote približne 1,5 milióna dolárov. Selläne bol v minulom ročníku nielen najproduktívnejším hráčom svojho tímu, ale aj tretím najlepším strelcom celej ligy. Do kádra kalifornského mužstva sa tak po kapitánovi majstrovského tímu Scottovi Niedermayerovi vracia ďalší strojca vlaňajšieho úspechu. Decembrový návrat skúseného kanadského obrancu pomohol klubu k sérii úspešných výsledkov, po ktorých sa Anaheim nachádza na štvrtej priečke Západnej konferencie, ktorá mu zaručuje účasť v play-off.
Rusi mu ponúkali dvojnásobok
O získanie fínskej hokejovej hviezdy sa nedávno usilovalo viacero špičkových európskych mužstiev. Jeden z najbohatších ruských hokejových klubov AK Bars Kazaň ponúkal fínskemu útočníkovi v prípade podpísania zmluvy do konca aktuálnej sezóny 3 milióny dolárov. V prípade uzavretia kontraktu s ruským klubom by sa tak stal Selänne nielen najdrahším hokejistom v histórii Superligy, ale by poberal približne dvojnásobok sumy, za ktorú odohrá zvyšok sezóne v Anaheime. Pre dlhoročnú oporu fínskej reprezentácie, s ktorou vybojoval olympijské striebro i bronz, bol však prvoradý návrat do najprestížnejšej ligy sveta.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 05:31