StoryEditor

Fed cup: Slovenky v najsilnejšej zostave. Číňanky budú oslabené

27.01.2010, 08:31
Autor:
TASRTASR

Slovenské tenistky nastúpia na zápas I. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Číne (6.-7. februára na tvrdom povrchu Latex-ite v bratislavskom NTC) v najsilnejšom zložení s Danielou Hantuchovou, Dominikou Cibulkovou, Magdalénou Rybárikovou a Kristínou Kučovou. Líderkou čínskeho družstva bude semifinalistka Australian Open v Melbourne Ťie Čeng, do Bratislavy však nepríde Na Li, ktorá v stredu tiež postúpila medzi elitné kvarteto na úvodnom grandslame sezóny. V čínskej nominácii ďalej figurujú Šuai Pcheng, Šuai Čang a Ťing-ťing Lu.

Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták urobil v porovnaní s vlaňajšími duelmi v nominácii jednu zmenu, keď namiesto Lenky Wienerovej nominoval mladšiu zo sestier Kučových Kristínu. Víťaz bratislavského merania síl medzi Slovenskom a Čínou bude 24.-25. apríla bojovať v baráži o účasť medzi elitnou svetovou osmičkou. Slovenkám vlani tesne ušiel postup do I. svetovej skupiny, keď na antuke v Limoges prehrali v dramatickom zápase s domácim Francúzskom'2:3. Číňanky sa rozlúčili s najlepšou osmičkou po prehre 2:3 v Nemecku. Úvodné sobotňajšie dvojhry zápasu Slovensko - Čína sa začínajú o 14.00, v nedeľu od 13.00 sú na programe záverečné single a štvorhra. Hlavným rozhodcom je Brit Andrew Jarett, v úlohe empajrových rozhodcov sa predstavia Belgičan Frederic Gautier a Chorvátka Marija Čičaková. Hrá sa s loptičkami Wilson US Open, vstupenky stoja po oba dni 10 eur.

Slovenský kapitán Lipták chce začať s prípravou na zápas s Čínou pondelok 1. februára úvodným tréningom a spoločným obedom. "Všetky nominované hráčky sú už samostatne v príprave okrem Daniely Hantuchovej. Počul som, že pre chorobu nenastúpila v Melbourne na zápas 2. kola mixu. Som však presvedčený, že to nebude nič vážne a do začiatku fedcupového stretnutia bude fit. Rátam s tým, že stopercentne nastúpi. Magda Rybáriková si v pondelok spravila výron, no tiež by to nemalo ohroziť jej prípravu na fedcupový zápas. V Melbourne som si pozrel v akcii tri najlepšie Číňanky. V prvom kole sa stretli Ťie Čeng a Šuai Pcheng a videli som aj ich jednotku Na Li. Počul som, že Na Li podľa posledných správ do Bratislave nepríde, čím by sa pre nás otvárala väčšia šanca uspieť. Ide totiž o všestrannú hráčku, ktorá je líderkou tímu a je veľmi platná aj do štvorhry. V každom prípade to bude veľmi ťažký zápas. Je to pre nás veľká výzva, aby sme taký silný tím zdolali. Dúfam, že fanúšikovia prídu v hojnom počte a vytvoria skvelú atmosféru," povedal Lipták.

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-28 12:38:16 - Feat.: - Title: Dominika Cibulková má jasno, koho chce za prezidenta. Otvorene vyjadrila svoj názor 04 - Modified: 2024-03-06 18:10:52 - Feat.: - Title: Má Rusko za chrbtom a zálusk na post prezidenta. Ako vyzerá výjazd „kráľa alternatívnych médií“ medzi voličov 05 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 13:02