StoryEditor

Pánikov skrat. Zaspal na tréning a jeden zápas sedel len na tribúne

22.01.2016, 23:00

Toto človek len ťažko pochopí. Predstavte si, že sa vás zbavia dva kluby NHL a vy dostanete tretiu šancu. Navyše v Chicagu, teda v momentálne najlepšom hokejovom tíme na svete. Ale vy si napriek tomu dovolíte prísť neskoro na tréning, ktorý sa začínal o 11:30 hod.

Slovenský útočník Richard Pánik hazarduje so svojou kariérou. Vlani o neho stratila záujem Tampa Bay a on dostal na poslednú chvíľu šancu v zúfalom Toronte. Hoci aj v minulej sezóne odohral 76 zápasov, svoju príležitosť nevyužil. Po príchode slávneho trénera Babcocka preto podľa očakávania skončil na farme.

Chicago ako vykúpenie

Potom však prišla nečakaná správa. "Má o teba záujem Chicago!" Dozvedel sa po Novom roku.

Klub, za ktorý by si želal hrať každý hokejista na svete, riešil problémy s maródkou a siahol po Pánikovi. Aj pre neho to bol splnený detský sen. Svedčí o tom fotka, s ktorou sa pochválil na svojom Instagrame. Malý Rišo je na nej zvečnený v drese Chicaga.

"Bol to môj prvý dres. Ako malý chlapec som na sídlisku strieľal góly za Chicago a sníval o tom, že si raz zahrám v NHL. Budem sa snažiť presvedčiť o svojich kvalitách a získať si pevné miesto v prvom tíme," napísal k fotografii.

Čaká na následky skratu

Lenže teraz prišiel nepochopiteľný skrat, ktorý sa nedá ospravedlniť a fanúšikovia sa čudujú: „Je to normálne?"

Tréner Joel Quenneville bol podľa amerických novinárov, ktorí boli prítomní na dopoludňajšom rozkorčuľovaní pred zápasom s Tampou, veľa roztrpčený. "Je príliš skoro na to, aby som hovoril, aké to bude mať dôsledky," povedal na otázku denníka Chicago Tribune.

Prvý krok však mnohé naznačuje: Quenneville slovenského forvarda vyradil zo súpisky na zápas, v ktorom Chicago nakoniec prehralo 1:2, čím sa skončila jeho rekordné série víťazstiev, ktorá sa zastavila na čísle 12.

Pánika sa pritom po príchode do Chicaga nebývalo darilo a v piatich zápasoch zaznamenal tri kanadské body. V stretnutí proti Nashvillu sa mu dokonca podarilo streliť víťazný gól. "Som vďačný za príležitosť, ktorú som v Chicagu dostal. Sám som bol prekvapený, že ma vymenili do najlepšieho tímu v súťaži," hovoril pred pár dňami.

Pánik už hral

Našťastie to nebude s Pánikom až tak zlé. Tréner ho totiž nasadil už na dnešný nočný zápas s Floridou. Síce Chicago prehralo potupne na nulu, ale aspoň obaja naši hráči boli na ľade, čo naznačuje, že s Pánikom to nie je až tak katastrofálne a asi mu jeho ospravedlnenie u trénera prešlo.

Dúfajme, že sa mu to už nestane a bude pokračovať v dobrých výkonoch z predchádzajúcich zápasov. Či tak, alebo onak, jeho povesť každopádne utrpela.

01 - Modified: 2008-01-15 22:53:40 - Feat.: 0 - Title: Sú tu naše detektívky
01 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 02 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 03 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 04 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 05 - Modified: 2024-04-21 12:35:40 - Feat.: - Title: Až 11 gólov proti Nemcom? Niekedy je dobré aj prehrať. Aspoň hráči vidia, že to nepôjde samo, vraví odborník
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 16:16