StoryEditor

Hlasy po zápase: Mali sme ich na kolenách

16.05.2013, 20:23
Autor:
TASRTASRredred
Doplatili sme na hrubú taktickú chybu, povedal po zápase tréner Vladimír Vůjtek.

Vladimír Vůjtek, tréner SR (zdroj RTVS): "Prvú tretinu sme prespali. Fíni v nej boli ďaleko lepší a mohli dať aj viac ako tri góly. Oproti predošlým zápasom sme trochu poľavili v disciplíne a možno sme boli aj premotivovaní. Od druhej časti sme sa zdvihli, dali dva góly, mali sme tlak. Na začiatku tretej tretiny sme vyrovnali a mali sme Fínov na kolenách. Prišla však osudová chyba, keď sme nechali najlepšieho fínskeho hráča voľného pred bránkou a to rozhodlo. Doplatili sme na jednu hrubú taktickú chybu. Ak odpočítam prvú tretinu, tak podľa mňa vyhral šťastnejší tím."

Tomáš Kopecký, útočník SR (zdroj RTVS): "Škoda prvej tretiny, ktorá nám ušla. Bohužiaľ, pokiaľ nehráte naplno 60 minút, nemôžete vyhrať. V druhej a tretej tretine sme bojovali, dokázali sme vyrovnať, štvrtý inkasovaný gól nás však utlmil. Myslím si, že tento mančaft mal na to, aby postúpil do štvrťfinále. Cieľ sme však splnili. Myslím si, že v budúcnosti máme na čom stavať a verím, že budeme ďalej napredovať."

Rastislav Staňa, brankár SR (zdroj RTVS): "Začali sme zle, Fíni sa dostali v prvej tretine na koňa. Tréner na nás počas prvej prestávky kričal, že sa na to nedá pozerať. Povedali sme si, že nemáme čo stratiť a skúsime zabojovať. Dokázali sme vyrovnať a v tretej tretine sme mali Fínov na kolenách. Dopustili sme sa však jednej chyby a súper ju potrestal. Keby sme dostali debakel, by nás to až tak nebolelo, prehra o jeden gól nás však bude dlho mrzieť."

Tomáš Surový, autor tretieho gólu SR (zdroj RTVS): "Za stavu 3:3 sme už držali zápas v rukách, bohužiaľ ten rozhodujúci gól dali Fíni. Prehra o gól nás mrzí. Celý turnaj sme mali výkyvy, raz sme boli hore, raz dole, no aj z ťažkých situácií sme sa dokázali dostať. Bude nás to ešte týždeň-dva bolieť, život však ide ďalej."

Branko Radivojevič, útočník SR (zdroj RTVS): "Prvú tretinu sme nezačali tak, ako sme chceli. Podľa predzápasových pokynov sme si mali dať pozor najmä na prvú fínsku päťku, asi nepočúvame v kabíne... Boli sme lepším mužstvom, podarilo sa nám súpera prestrieľať, aj vyrovnať z 0:3 na 3:3. Po nevyužitej presilovke v tretej tretine sme však zaspali, spravili sme v obrane stupídnu chybu, ktorá nás nakoniec stála celé majstrovstvá. Asi sme si to nezaslúžili."

Miroslav Šatan, kapitán SR: "Keď bolo po prvej tretine 0:3, nikto nečakal, že sa ešte vrátime do zápasu. No nám sa to podarilo a tým sme ukázali veľmi veľa. Škoda toho bojovného výkonu, ktorý dnes chalani odovzdali. Spravili sme zbytočné defenzívne chyby v prvej tretine, čo nás stálo tie tri góly. Aj ja som urobil chybu na konci, keď išlo vlastne o všetko. Dostať štyri góly vo štvrťfinále je príliš veľa."

Michel Miklík, útočník a strelec prvého gólu SR: "Mrzí nás to, boli sme veľmi blízko postupu. Možno už len kvôli nášmu výkonu v nevydarenej prvej tretine sa od nás odklonilo šťastie. Za stavu 3:3 sme tam mali niekoľko dobrých šancí, ale gól nepadol. Škoda."

Jukka Jalonen, tréner Fínska: "Sme veľmi šťastní, že sme v prvej štvorke a zahráme si o medaily. Mali sme výborný štart, prvá tretina bola ako z filmu, no druhá zase ako nočná mora. V tretej to bola riadna dráma, no so šťastným koncom pre nás. Tím je mentálne silný, aj keď sme v zlej situácii a pod tlakom, dokážeme sa z toho dostať."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 10:58