StoryEditor

Krach Barcelony. Je to kolaps, tvrdia médiá po ďalšej prehre

18.04.2016, 10:43
Autor:
tasrtasr

Futbalisti FC Barcelona majú za sebou najhoršiu sériu v španielskej lige od roku 2003. V nedeľu podľahli doma Valencii 1:2 a v najvyššej súťaži tak prehrali už tretí zápas za sebou.

Z uplynulých štyroch duelov majú na konte jediný bod a z jasného náskoku na čele tabuľky nezostalo nič - rovnaký počet bodov už má Atletico Madrid a Real Madrid zaostáva o jediný bod.

Sklamanie v Barcelone

Ešte pred mesiacom trónila Barcelona v La Lige s deväťbodovým odstupom do prenasledovateľov a suverénne smerovala za šiestym titulom za uplynulých osem sezón. Kataláncov ale pribrzdila nečakaná kríza, ktorú ešte podčiarklo vypadnutie vo štvrťfinále Ligy majstrov 2015/2016 z Atleticom Madrid.

"Sme z toho smutní. Aj dnes sme mali nekonečné množstvo šancí, ale koncovka bola z našej strany žalostná," hodnotil prehru s Valenciou stredopoliar Barcelony Ivan Rakitič.

"Musíme na to ale rýchlo zabudnúť, vrátiť sa k práci a hlavne k víťazstvám."

Nezastaviteľné ofenzívne trio "MSN" - Lionel Messi, Luis Suarez a Neymar sa zaseklo, hoci Messi v nedeľu pretrhol svoj najdlhší strelecký pôst a proti Valencii strelil jubilejný 500. gól v kariére.

Na presný zásah čakal až 515 minút. "Góly od nich opäť prídu, naozaj je to len otázka času," tvrdí športový riaditeľ Barcelony Robert Fernandez.

Tréner Luis Enrique berie zodpovednosť za krízový stav na svoje plecia a boj o obhajobu titulu berie momentálne za "neuveriteľnú výzvu".

"Keď vyhráme všetkých päť zápasov, ktoré nás ešte čakajú, budeme majstri. Ak existuje tím, ktorý sa môže sám z tejto situácie vyhrabať, tak je ním práve táto Barca," vyhlásil kouč.

"Barca v panike"

Pri rovnosti bodov s Atleticom hovorí v prospech jeho tímu lepšia bilancia vzájomných duelov. "Už nie je priestor na ďalšie zaváhania," je si vedomý pilier defenzívy Gerard Pique.

"Barca v panike," napísal na titulke španielsky denník Marca. Periodikum As hlási: "Barcelona je v kolapse ako Real pod Queirozom" s odkazom na sezónu 2003/2004.

Vtedy Real absolútne nezvládol záver ligy, keď prehral za sebou päť zápasov a titul prenechal Valencii. Už v stredu môže Barcelona nájsť stratenú formu v ligovom stretnutí na ihrisku Deportiva La Coruňa.

"Ak sa nezobudí, bude to jeden z najdramatickejších kolapsov v španielskej futbalovej histórii," zdôraznilo vo svojom komentári Radio Marca. 

Do La Corune pôjdu Katalánci bez suspendovaného obrancu Gerarda Piqueho a pri zdravotných problémoch Thomasa Vermaelena a Jeremyho Mathieuho tak pravdepodobne dostane šancu Marc Bartra, pripomenula agentúra DPA.

Na Atletico Madrid, ktoré cez víkend doma jasne zdolalo Granadu, čaká náročný duel na pôde Athletica Bilbao. "Nebude tam ľahké vyhrať, ale budeme na tom tvrdo makať, ako to my vždy dokážeme," odkázal kapitán madridského celku Gabi. Ďalším ťahákom stredajšieho programu bude súboj Realu Madrid so štvrtým Villarrealom.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 04:27