Brankár Branislav KonrádTASR/A. Galica
StoryEditor

Konrád zamotal hlavu Cígerovi. Brankárov čaká boj o post jednotky

01.05.2016, 10:19
Autor:
tasrtasr

Svojimi výkonmi "zamotal" trénerovi hlavu. Na začiatku prípravy sa hovorilo o Branislavovi Konrádovi ako o brankárskej dvojke slovenského tímu na MS, no v dueloch Euro Hockey Challenge sa prezentoval vo veľmi dobrom svetle a reprezentačný kouč Zdeno Cíger tak ešte prehodnotí, koho z dvojice Konrád - J. Hudáček postaví medzi žŕdky v úvodnom súboji na šampionáte proti Maďarsku (v sobotu 7. mája o 11.15 SELČ v Petrohrade).

Konrád chytal spoľahlivo aj v sobotňajšej víťaznej generálke s Dánskom (3:1). Pripísal si síce iba 15 zákrokov, ale pri niektorých situáciách sa riadne zapotil.

"Nebol to jednoduchý zápas. V podstate v prvej tretine som si prakticky nesiahol na puk, v druhej to tiež nebolo o nič lepšie. V tretej sa to trochu rozbehlo a už som sa cítil fajn. V závere som dostal od súpera hokejkou alebo korčuľou do prstu, ale malo by to byť v pohode," hodnotil duel 28-ročný brankár HC Olomouc.

Súboj brankárov

Pôvodne sa počítalo, že pri neúčasti Jána Laca bude tímovou jednotkou na šampionáte Július Hudáček. Brankár Örebra podával stabilné výkony v náročnej švédskej lige, oproti Konrádovi má viac reprezentačných skúseností a vlani si v dvoch zápasoch zachytal aj na MS.

Záverečná príprava však vyšla trochu lepšie Konrádovi.

Konfrontácia s Hudáčkom vyznela v jeho prospech v dvojzápasoch s Ruskom aj Dánskom, akurát pri víťazstve vo Francúzsku podržal mužstvo J. Hudáček, kým Konrád bol pri nájazdovej prehre s "Les Bleus". Realizačný tím sa bude musieť rozhodnúť, koho zvolí za brankársku jednotku, Cíger zatiaľ jej meno neprezradil.

"Braňo chytal dobre, bola tam istota. Zoberieme to do úvahy, ešte sa však musíme rozhodnúť. Máme na to ešte čas. Dúfam, že sa nikto nezraní a všetci budú v poriadku. Konrád si zastal veľmi dobre svoje miesto vo viacerých zápasoch," uviedol reprezentačný lodivod.

Čakanie na Budaja

Konrád odchytal v príprave oproti kolegovi o jeden zápas viac, keďže Hudáček sa pripojil k tímu až neskôr.

"Odchytal som štyri zápasy, cítil som sa celkom dobre. Aj keď ono to nie je nič jednoduché, keď chytáte iba jeden zápas za týždeň a nie ste tak v ideálnom tempe. V tom to bolo trochu náročnejšie. Myslím si, že to však splnilo svoj účel a odohrali sme v príprave dobré zápasy," povedal Konrád.

Tréneri pred prvým duelom na MS zapíšu spomedzi brankárov na súpisku iba jeho a J. Hudáčka. Zo zámoria budú ešte čakať na Petra Budaja, ktorý stále bojuje so svojím tímom v play off AHL. Mladíka Samuela Baroša tak nechajú na "čakačke".

"Uvidíme, do prvého zápasu je ešte týždeň, tréneri majú čas na rozhodnutie. Necháme na nich, kto začne v bránke," poznamenal Konrád, ktorý bol už na MS dvakrát v pozícii brankárskej trojky (2007, 2015), zatiaľ však na šampionátoch neodchytal ani minútu.

"Každý by chcel chytať na majstrovstvách, to je jasné. Sme jeden tím, je jedno, kto bude v bránke, najpodstatnejšie je, aby sme vyhrávali. Ostatné veci neriešim, či budem jednotkou, dvojkou či päťkou... Do zápasu pôjdem vždy s tým, že chcem odviesť čo najlepší výkon pre mužstvo. Šampionát je turnaj, na ktorom sa môže ľahko stať, že jeden brankár začne a druhý ho dokončí. Rozhodnú viaceré okolnosti, lepšia aktuálna forma," dodal.

01 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 02 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň 05 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 06:36