StoryEditor

Ohlasy svetových médií: Slovensko rozčúlilo a omráčilo svetových šampiónov

29.05.2016, 23:40
Autor:
dlmdlm
Pozrite sa, ako na prekvapujúce víťazstvo zverencov Jána Kozáka zareagovali nemecké, britské a české médiá.

Die Welt (Nemecko): "Celkom úprimne: výsledok je dnes druhoradý. Prvých 40 minút ukázal nemecký tím príma výkon, potom z ničoho nič inkasoval dva góly. Po prestávke pre prívalový dážď nebola možná regulárna hra, tretí zásah Slovákov ide na vrub babráckosti Ter Stegena. Panika dva týždne pred ME nie je na mieste, ale Joachim Löw bude musieť poriadne popremýšľať, ktorých štyroch hráčov vyradí z kádra."

Frankfurter Allgemeine (Nemecko): "Nemecký tím prehral vo 'vodnom póle'. Pre našu jedenástku sa to pritom začalo tak dobre Gomezovým gólom, ale potom šlo proti slovenskému mužstvu všetko zle - ešte pred 40-minútovou polčasovou prestávkou. Na Joachima Löwa čaká po neúspešnej skúške v búrke ešte veľa práce, aby bol futbalový majster sveta zrelý na európsky titul."

Süddeutsche Zeitung (Nemecko): "Vodné pólo v hrmavici. Keď sa trávnik po búrke ocitol pod vodou, sotva sa za stavu 1:3 proti Slovensku dal hrať regulárny futbal. Joachim Löw sa teraz musí rozhodnúť, koho si kvázi bez odskúšania vezme na ME."

Bild (Nemecko): "Takéto návaly vody zažil nemecký národný tím naposledy v legendárnej dažďovej bitke na svetovom šampionáte 1974 vo Frankfurte proti Poľsku. Tentoraz sa Nemecko pokĺzlo 1:3 v Augsburgu proti Slovensku. Ale v druhom polčase nepanovali na trávniku regulárne podmienky. Krátko pred koncom prvého polčasu sa nad štadiónom prehnal tmavý búrkový front."

Dailymail (Anglicko): "Nemecko sa utopilo v tretej porážke z štyroch zápasoch potom, čo Slovensko vyhralo v dažďom nasiaknutom Augsburgu. Slovensko zaskočilo a rozčúlilo nemeckých svetových šampiónov v deň, kedy boli podmienky na hru sotva dobré."

Daily Mirror (Anglicko): "Nemecko prehralo v rozcvičke pred Eurom 2016 potom, čo si brankár Barcelony Ter Stegen zabudol proti Slovensku zobrať kvapky proti faux pas. Barcelonský brankár Marc-Andre ter Stegen má nad čím premýšľať potom, čo Slovensko omráčilo Nemcov."

BBC (Anglicko): "Svetoví šampióni utrpeli porážku pred Eurom 2016. Nemci utrpeli tretiu porážku v štyroch zápasoch, Slováci ich porazili 3:1 v poslednom zápase pred Eurom 2016."

lidovky.cz (Česko): "Nemecko doma úplne zlyhalo. Plzenský útočník Michal Ďuriš pomohol Slovensku gólom k senzačnej výhre 3:1 na ihrisku majstrov sveta Nemcov."

isport.cz (Česko): "Taliansko majster sveta z roku 2006. Španielsko majster sveta z roku 2010 a na záver Nemecko majster sveta z roku 2014. Čo majú tieto tri krajiny okrem triumfov na svetovom šampionáte spoločné? Nenapadlo by vás to ani vo sne. Všetky tri krajiny dokázali poraziť futbalisti Slovenska. Naposledy to odniesli v Augsburgu úradujúci majstri z Nemecka. Slováci ich vyplatili 3:1 a zverenci Joachima Löwa prehrali doma rozdielom dvoch gólov prvýkrát od roku 2014."

sport.cz (Česko): "Šok pre Nemcov! Najprv udreli Hamšík a plzenský Ďuriš, potom krúpy. A nasledovala potupa."

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 05:15