StoryEditor

Handzuš po hokejových voľbách: Výsledky sa dostavia o desať až pätnásť rokov

17.06.2016, 14:08

Vlani sa stal Michal Handzuš lídrom hokejistov, ktorí po voľbách prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja vstúpili do štrajku. Ich hlavný cieľ sa podarilo zavŕšiť vo štvrtok, keď si kluby zvolili nového šéfa hokejového hnutia Martina Kohúta.

Po turbulentných udalostiach pred a počas vlaňajšieho volebného kongresu sa situácia v hokejovom hnutí vyostrila a viacerí súčasní i bývalí reprezentanti vstúpili do bojkotu. Ich hlavnými požiadavkami boli zmeny stanov a nové voľby. Po Vianociach im ich prisľúbil vtedajší prezident Igor Nemeček a celá kauza teraz dospela do finišu. "My sme chceli hlavne to, aby si kluby mohli zvoliť svojho prezidenta a tá zmena prišla pred tromi týždňami na Rade SZĽH. Dnes vyvrcholila tým, že si kluby zvolili svojho šéfa. Za to sme ako hráči celý čas bojovali a za to bol aj bojkot. Z tohto pohľadu je naša práca hotová. Nový Výkonný výbor aj prezident dostali mandát a teraz je čas pracovať," uviedol bývalý slovenský reprezentant.

Hokejové kluby v štvrtkových voľbách uprednostnili Kohúta pred Tiborom Turanom, čo Handzuš považuje za správny krok. "Čo sa týka prezidenta, bola to v danej chvíli najlepšia voľba. Má ambiciózny program, je to manažér. Musí zväz nastaviť ako firmu, čo si myslím, že náš hokej potrebuje."

Po kongrese však vznikla zaujímavá situácia, keďže prezidentom sa stal Kohút, no do Výkonného výboru si kluby zvolili väčšinu podporovateľov jeho súpera. "Mňa už nič neprekvapí, treba rešpektovať ich vôľu. Teraz je to na pánovi Kohútovi. Je to manažér, takže si to bude musieť zmanažovať. V kampani hovoril o tom, že chce spájať a myslím si, že to bude jeho krédo. Aby všetci ťahali za jeden povraz. Uvidíme, ako mu to pôjde. Treba si vysúkať rukávy a začať pracovať," uviedol Handzuš.

Štvrtkové voľby by mali priniesť do hokejového hnutia nový vietor a snáď aj zažehnať spory a žabomyšie vojny. Veď všetci kandidáti na prezidenta i do VV vraveli o spájaní sa a aj ich programy mali spoločné oporné body. Handzuš si ale nerobí ilúzie o tom, že sa razom všetko zmení ako mávnutím čarovného prútika. Dúfa v pozitívne výsledky, no tým treba dať čas: "Horizont je desať až pätnásť rokov v prípade, ak sa teraz nastavia správne procesy. Vieme, že sú dve podstatné oblasti, mládež a infraštruktúra. Na tie sa treba zamerať."

01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-19 13:43:49 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 20:34