StoryEditor

Kučera vo finále pomstil Becka

04.10.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

Slovenský tenista Karol Kučera sa stal víťazom challengerového turnaja Open De L'Isere Trophee BNP Paribas na tvrdom povrchu vo francúzskom Grenobli (dotácia 75-tisíc dolárov), keď vo finálovom dueli zdolal domáceho Nicolasa Mahuta v dvoch setoch 7:5, 6:2. Rodák z Bratislavy zaznamenal vo francúzskom stredisku premiérový turnajový titul vo dvojhre v tomto roku a do rebríčka Entry pre nasadzovanie na turnaje si pripíše 70 bodov. Kučera v Grenobli potvrdil stúpajúcu formu, ktorú naznačil na US Open i v barážovom stretnutí o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára proti Nemecku v bratislavskom NTC, kde v rozhodujúcej dvojhre zdolal hladko v troch setoch Floriana Mayera a získal pre tím nehrajúceho kapitána Miloša Mečířa tretí bod znamenajúci návrat medzi daviscupovú elitu.
V úvode finálového zápasu medzi Kučerom a semifinálovým premožiteľom Karola Becka Mahutom si obaja hráči držali svoje podanie, v koncovke prvého setu sa presadil slovenský hráč a získal ho v pomere 7:5. Druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou skúseného 30-ročného slovenského tenistu, ktorý si po brejku vybudoval náskok 4:1 a svoju premiérovú účasť na podujatí v Grenobli pretavil do celkového prvenstva. O jeho suverenite svedčí aj fakt, že v celom priebehu turnaja nestratil ani jediný set. Najväčším Kučerovým úspechom vo dvojhre v tejto sezóne bola dosiaľ štvrťinálová účasť na turnaji ATP v Miláne.
VÝSLEDKY
Dvojhra -- semifinále:
Mahut (Fr.) -- BECK (2-SR) 7:6 (1), 4:6, 6:3, KUČERA (SR) -- Gicquel (Fr.) 6:1, 6:1, finále: KUČERA -- Mahut (Fr.) 7:5, 6:2.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 12:35