TASR/M. Baumann
StoryEditor

Slovan začal sezónu fiaskom. V Európskej lige nedokázal streliť gól outsiderovi

14.07.2016, 22:24
Autor:
TASRTASR

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra ŠK Slovan Bratislava remizovali vo štvrtkovom domácom úvodnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 s FK Jelgava 0:0. Zverenci Cyperčana Nikodimosa Papavasilioua sa bližšie ku skórovaniu dostali po zmene strán, ale nevypracovali si náskok do odvety. Tá sa odohrá o týždeň 21. júla o 17.30 h SELČ v Lotyšsku.

      1. zápas 2. predkola EL 2016/2017:
      ŠK Slovan Bratislava - FK Jelgava 0:0
      ŽK: Grigaravičius (Jelgava), rozhodoval: Aretopoulos (Gréc.), 1451 divákov.
      zostavy a striedania:
      Slovan: Mucha - Ligeon, Saláta, Sekulič, Burnet - De Kamps, Savičevič (90.+ Pliatsikas) - Schet, Soumah, Kubík (87. Lásik) - Zreľák
      Jelgava: Ikstens - Freimanis, Diallo, Savčenkovs, Redjko - Kluškins, Lazdinš, Nakano (82. Sorokins), Grigaravičius (62. Kovalovs) - Turkovs (72. Malašenoks), Bogdaškins

      Favorizovaný Slovan prekvapujúco vyrukoval so zápasovou súpiskou bez maďarského útočníka Priskina. Domáci mali výraznú prevahu v držaní lopty, ale chýbala im rozbuška, ktorou by rozhodili obranu súpera. Bojovnosťou sa na ľavej strane prezentoval Kubík.

V 13. minúte nebezpečne prenikol do pokutového územia Soumah, no jeho strieľaná prihrávka nenašla adresáta rovnako ako potom centre Ligeona či Scheta z pravého krídla. Najväčšiu šancu úvodnej štyridsaťpäťminútovky tak, paradoxne, mali hostia. Po viac než polhodine hry vznikla neprehľadná situácia z rohového kopu a Bogdaškins prepálil Muchovu bránku. Na opačnom konci odpovedal Zreľák zblokovaným pokusom.

Mužstvá nenašli chýbajúcu energiu ani cez polčasovú prestávku. Zaujímavá štandardná situácia sa Bratislavčanom predsa len naskytla v 54. minúte, s centrom Zreľáka z priameho kopu si však poradila defenzíva Jelgavy. Po uplynutí hodiny vyskúšal Soumah netradičný roh, hostia po ňom zblokovali strelu De Kampsa.

V 70. minúte sa pravým krajom predral Schet, ktorého prihrávku takmer usmernil do vlastnej siete Diallo. Schet podobným spôsobom prenikol tiež o pár minút neskôr, ani tentoraz však jeho akcia nezarodila.

Vzruch priniesla spolupráca Scheta, Zreľáka a Soumaha, posledný menovaný však neprekonal Ikstensa. Slovan alebo Jelgava v zostávajúcom priebehu neprejavili dostatočnú túžbu po víťaznom zásahu, stretnutie sa tak zákonite skončilo bezgólovou remízou.

      Hlasy po zápase (zdroj: RTVS):
      Nikodimos Papavasiliou, tréner Slovana: "Remíza je pre nás sklamaním, pretože sme si zaslúžili vyhrať. Nedali sme však gól. Napriek tomu si myslím, že máme lepšie mužstvo a som presvedčený, že postúpime. Priskin v zostave chýbal a v tejto sezóne nám už nepomôže, pretože odchádza preč."
      Jozef Škrlík, asistent trénera FK Jelgava: "Ak tréner Slovana hovoril, že je po tomto zápase optimista, to isté hovoríme aj my. Samozrejme, je to ešte len polčas dvojzápasu. Ale aj my samozrejme chceme postúpiť. V Jelgave bude viac ľudí, tí sú tam hladní po futbale. Bude to ťažké, lebo Slovan ukázal, že je kvalitný súper. Ale bude to iný zápas, aj my budeme hrať inak a pobijeme sa o postup. Naši hráči hrali maximum, hoci kvalita je aká je, ale nechali tam všetko. Slovan sme poznali a dobre sme sa pripravili."

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 14:21