tiňkov saganTinkoff
StoryEditor

Sagan splnil cieľ svojho šéfa. Tiňkov však z cyklistiky napriek tomu odchádza

18.07.2016, 18:51
Oleg Tiňkov sľuboval, že ak Sagan vyhrá tri etapy, bude v cyklistike možno pokračovať. Nebude.

Náročná bola šestnásta etapa na Tour. Posledné pred druhým dňom voľna. Cyklisti nastúpali dvetisíc výškových metrov a do cieľa dorazili v neuveriteľnom priemere 47,14 km/h. Doma v Berne sa chcel víťazstvom rozlúčiť po sezóne končiaci Fabian Cancellara, ale bol to slovenský cyklista Peter Sagan, kto mal najviac síl.

Vo špurte tridsaťčlennej skupiny porazil Alexandra Kristoffa a Sondreho Engera. Tour naďalej vedie Chris Froome.

"Ak Peter Sagan vyhrá na Tour tri etapy, možno budem v cyklistike pokračovať," nechal sa počuť Oleg Tiňkov. A Sagan ich vyhral.

To už však nie je pravda. "Je to obrovský úspech pre celý tím a perfektný spôsob, ako ukončiť Tour de France a tiež ako uzavrieť moje cyklistické rendez-vous," povedal Tiňkov pre RTVS. "Peter bude dobrý v tíme Bora, bude pre nich vyhrávať, ale želám mu, aby jazdil za slovenský tím, pretože nikto z jazdcov nemá takých fanúšikov. Myslím si, že Slovensko si naozaj zaslúži vlastný profesionálny tím."

Záverečný špurt rozbehol Alejandro Valverde, za ním sa vydal Alexander Kristoff a už už sa zdalo, že práve on získa tohtoročnú prvú výhru na Tour. Po ďalšom centimetrovom dojazde sa ale tentoraz radoval už toľkokrát druhý Peter Sagan. A Oleg Tiňkov má o čom premýšľať.

"Bola to dlhá etapa v teplom počasí. Som šťastný aj za tím, ktorý odviedol skvelú prácu a ktorému toto víťazstvo patrí. Patrí aj Olegovi. Už toľkokrát som bol druhý o pár centimetrov, ale verím v osud, teraz mi to vracia späť," povedal dvadsaťšesťročný Slovák v cieli.

Tam stretol aj Chrisa Frooma, ktorému so smiechom ukazoval svoju oholenú bradu, ktorá mu k triumfu možno trochu pomohla.

Šiesty nakoniec došiel Fabian Cancellara. Pri otázke reportéra, či teraz Sagan neprišiel o svojich fanúšikov vo Švajčiarsku cyklista Tinkoffu s úsmevom odvetil: "Myslím, že aj vo Švajčiarsku mám pár fanúšikov."

We Just Won Another Tour de Fance?????????

Fotka uverejnená používateľom Oleg Tinkov (@olegtinkov),

01 - Modified: 2021-07-08 12:21:23 - Feat.: - Title: Sagan končí. Tour už pokračuje bez neho 02 - Modified: 2021-06-20 13:56:32 - Feat.: - Title: Sagan potvrdil svoju dominanciu. Získal siedmy slovenský majstrovský titul 03 - Modified: 2020-09-25 12:40:38 - Feat.: - Title: Nastal koniec Saganovej éry? Šef cyklistiky vysvetlil, čo bude pre Slováka kľúčové 04 - Modified: 2019-07-18 15:26:41 - Feat.: - Title: Sagan potvrdzuje, že je špeciálny talent. Zelený dres môže získavať ešte niekoľko rokov 05 - Modified: 2019-04-21 16:49:16 - Feat.: - Title: Sagan na najlepších nestíhal. Amster Gold Race vyhral Van der Poel
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 15:17