Slovenský tenista Martin KližanTASR/AP
StoryEditor

„Koho by som mal reprezentovať. Našu vládu alebo zväz?" Kližan emotívne reagoval na vyhrážky od ľudí

22.07.2016, 16:02
Kližan poukazuje na fakt, že hráči za reprezentovanie krajiny dostávajú málo peňazí v porovnaní s turnajmi, na ktorých hrajú.

Najlepší slovenský tenista Martin Kližan v emotívnej reakcii na sociálnej sieti spochybnil dôvody, prečo by mal reprezentovať Slovensko.

Narážal na to, že po prehratom osemfinálovom zápase na turnaji v Umagu proti krajanovi Andrejovi Martinovi dostal množstvo výhražných správ.

Zabijem tvoju rodinu, mamku, otca a všetkých! Ked ťa stretnem, ťa dobijem a okradnem, aby si mi vrátil, čo som na tebe prehral!" píše slovenský tenista obsah správ, ktoré dostal. Kližan sa preto pýta, pre koho má reprezentovať.

"Prečo by som mal reprezentovať? Koho by som mal reprezentovať? Našu vládu? Alebo náš olympijský zväz, ktorý ožije len raz za štyri roky. Alebo náš tenisový zväz?" pýta sa Kližan, ktorý minulý týždeň vyhral veľký turnaj v nemeckom Hamburgu.

Náš tenista reagoval aj na slovenských fanúšikov. "Alebo náš slovenský ľud? Ľud, ktorý sa po každej nejakej výhre bije do pŕs, že sa niečo podarilo vyhrať a všetci sú pyšní na to, že sú Slováci, a keď sa náhodou niečo nepodarí, tak reagujú tým, že hanlivo, urážlivo, vulgárne poukazujú na toho človeka, čo prehral," dodáva 28. hráč svetového rebríčka. Náš tenista chýbal vo víkendovom zápase Davisovho pohára proti Maďarsku.

Kližan poukazuje na fakt, že hráči za reprezentovanie krajiny dostávajú málo peňazí v porovnaní s turnajmi, na ktorých hrajú. Podľa neho nejde o to, aby dostal viac, ale aby to bola česť reprezentovať.

"Niekedy sa zamýšlam, či takúto krásnu krajinu bohužial plnú týchto ,,sračiek" sa oplatí reprezentovať. A verte mi, že nie som jediný športovec, ktorý to takto vidi," uzavrel Kližan.

Pozrite si rozhovor s najlepším slovenským tenistom Martinom Kližanom:

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 04 - Modified: 2024-02-06 16:19:34 - Feat.: - Title: Molčan pre HN: Hrať finálovú skupinu doma by bolo úžasné. Djokovič? V Srbsku mi na kurte veru nechýbal 05 - Modified: 2024-02-03 20:57:19 - Feat.: - Title: Daviscupová paráda. Výkony Molčana i Kleina boli na úrovni hráčov 40. miesta svetového rebríčka, vraví expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 06:42