MAFRA/Ladislav Němec
StoryEditor

Český majster cíti krivdu k rozhodcovi. Výkon bol takmer ideálny, chváli slovenský kouč

24.08.2016, 09:45
Autor:
TASRTASR
Ani zatiaľ najlepší výkon v sezóne nestačil futbalistom Viktorie Plzeň, aby zvrátili manko 0:2 z prvého zápasu play off Ligy majstrov 2016/2017.

V domácej odvete proti bulharskému šampiónovi Ludogorcu Razgrad ich pritom mohol naštartovať expresný zásah slovenského útočníka Michala Ďuriša, lenže súper naň našiel rýchlu odpoveď a streliť za stavu 1:1 ďalšie tri góly znamenajúce postup už bolo nad sily českého zástupcu.

Napriek remíze 2:2 a vypadnutiu zo súťaže bol slovenský lodivod v službách Plzne Roman Pivarník spokojný s prístupom zverencov. "Boli sme si vedomí zložitého výsledku a toho, že potrebujeme streliť tri góly. Vstup do zápasu bol z našej strany výborný, dokázali sme kombinovať, mali sme rýchly prechod, hrali sme priamočiaro a rýchlo. Škoda, že súper vyrovnal, ale veril som, že budeme schopní pridať aj ďalšie góly. Pokračovali sme v dobrom výkone a mali sme aj smolu, keď brankár Razgradu po jednej strele vytlačil loptu na brvno. Dokázali sme hrať neskutočne náročný futbal. Mrzí nás, že sme taký skvelý zápas nedotiahli do úspešného konca," citovala oficiálna klubová stránka Pivarníka, ktorý dal okrem Ďuriša príležitosť v zostave aj ďalším krajanom - Matúšovi Kozáčikovi, Jakubovi Hromadovi a Marekovi Bakošovi.

"Bol to náš najlepší výkon, ktorý sa blížil k ideálu. Vieme, že sme sa dopúšťali chýb, ale museli sme riskovať. Verím, že dokážeme ísť touto cestou a naďalej budeme predvádzať takéto výkony," dodal Pivarník.

Jeho zverenci mali v sebe čiastočne pocit krivdy. Španielsky rozhodca Alberto Undiano Mallenco ich totiž po zmene strán obral o regulárny gól. Navyše predtým sporný zásah hostí na 1:1, ktorému predchádzala hra rukou, platil.

"Samozrejme, že to zamrzí. Zanadávali sme si, ale čo môžeme robiť? Taký je futbal. Niekedy sa rozhodca pomýli vo váš prospech, inokedy je to naopak. My to už neovplyvníme. Marek Bakoš dal regulárny gól. Keď sa situácia obráti proti vám, tak to veľmi bolí a je to veľká škoda. Keď už sme postúpili, chceli sme aspoň vyhrať, ale v závere nám to ušlo medzi prstami," tvrdil stredopoliar Jan Kopic.

Plzeň napriek vypadnutiu s Ludogorcom v pohárovej Európe pokračuje. Účinkovať bude v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA, ktorej žreb je na programe v piatok.

01 - Modified: 2024-04-09 13:49:38 - Feat.: - Title: Islamský štát hrozí útokmi na štvrťfinále Ligy majstrov. Paríž, Londýn a Madrid posilnili bezpečnosť 02 - Modified: 2024-03-21 18:34:32 - Feat.: - Title: Liga majstrov bude bez našich klubov. Prestížne, no nerentabilné, nie je to až také terno, tvrdí funkcionár 03 - Modified: 2024-02-27 08:00:00 - Feat.: - Title: Mladíci Žiliny chcú prepísať historické štatistiky. Na štvrťfinále Ligy majstrov treba zdolať dánsky veľkoklub 04 - Modified: 2024-02-22 14:47:01 - Feat.: - Title: Doplatí na to naša repre? Odborník tlmí skepsu týkajúcu sa Calzonovej dvojúlohy: Kouč ihneď vyslal silný odkaz 05 - Modified: 2024-02-08 15:07:59 - Feat.: - Title: Žilinskí mladíci zaskočili aj nemeckého hegemóna z Dortmundu. V čom tkvie úspech našich futbalistov?
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 14:47