TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Kucka sa zastal Stocha, Kozák tým zostal prekvapený

29.08.2016, 17:11
Autor:
TASRTASRchocho
"Je pre mňa prekvapením Ďuro Kucka ako sa vyjadril," povedal slovenský reprezentačný tréner.

Bez kapitána Martina Škrtela a zraneného Ondreja Dudu sa stretla na pondelňajšom zraze v Senci futbalová reprezentácia Slovenska. Zverencov trénera Jána Kozáka čaká v nedeľu 4. septembra ostrosledovaný úvodný kvalifikačný zápas MS 2018 s Anglickom v Trnave.

V porovnaní s EURO deväť zmien

Ako kouč osemfinalistu letného EURO vo Francúzsku povedal médiám, náhradník za Dudu Róbert Pich sa k tímu pripojí v utorok a Škrtel ešte v pondelok podvečer. "Pred nami je nová výzva, nová kvalifikácia. Momentálne je stav taký, že Duda, ktorý má zdravotné problémy a nehral ani zápas proti Freiburgu, je mimo. Príde za neho Pich, ktorý sa k nám pripojí zajtra. Martin Škrtel príde k tímu večer," uviedol Ján Kozák.

V porovnaní s uplynulým európskym šampionátom vo Francúzsku chýba v zozname deväť mien: brankár Ján Mucha a obranca Kornel Saláta figurujú medzi náhradníkmi, Milan Škriniar sa vrátil do národného tímu do 21 rokov, Patrik Hrošovský, Ondrej Duda a Vladimír Weiss majú zdravotné problémy, Stanislav Šesták sa vzdal najcennejšieho dresu, Adam Nemec je bez angažmánu a s Miroslavom Stochom kouč A-mužstva SR neráta. Úplní nováčikovia sú stredopoliari Jakub Holúbek a Jakub Považanec, po dlhšom čase sa do výberu vrátil iný záložník František Kubík.

V tíme teda nastala veľká fluktuácia. "Zdá sa to strašne veľký zásah do mužstva, ale sú tu objektívne príčiny. Vnútorne som presvedčený, že sme vybrali tých najlepších hráčov. Dá sa o tom baviť, ale podľa môjho vnútorného cítenia som s tým, čo som vybral, spokojný," povedal na tému masívnych zmien Kozák.

Kucka: Miňo nie je sám, kto spravil chybu

Slováci s Anglickom hrali na EURO, teraz to ale podľa trénera SR bude o inom. "Bude to úplne iný zápas. Aj pre nich. Sú sila, ktorú treba rešpektovať, ale aj my máme hráčov, ktorí sa s tým vedia popasovať. Odsledoval som zápasy mužstiev, ktoré nový tréner Anglicka viedol. Vieme teda, čo mu je vlastné a s čím súper na nás vyrukuje. Na to sa musíme dobre pripraviť. Mám aj predstavu s čím by sme my mohli ísť do zápasu, ale potrebujem ešte vidieť hráčov v tréningu v týždni. Možno budem musieť reagovať. Uvidíme."

Po vynechaní Miroslava Stocha z tímu sa niektorí jeho spoluhráči na sociálnych sieťach vyjadrili k celej situácii. Kozák na to reagoval: "Vnímame to. Je pre mňa prekvapením Ďuro Kucka ako sa vyjadril. Ak by to bolo také emotívne, vyšla nominácia v utorok, mohol sa vyjadriť v utorok a nie až v nedeľu. Ale rešpektujem to."

Kucka v nedeľu na svojom instagramovom profile napísal, že "Miňo (Miroslav Stoch, pozn. red.) nie je sám, kto spravil chybu a nemyslím len hráčov a o to viac ma mrzí, že nefiguruje v nominácii na kvalifikačný zápas s Anglickom." Pridal k tomu aj hashtag #jastojimzaminom.

Pocas celej kvalifikácie a šampionátu som sa vyjadroval ze sme super partia , jeden tým ktory drzi spolu a preto by som sa chcel tymto spôsobom postaviť aj k tejto situácii . Miňo neni sam co spravil chybu a nemyslim len hráčov a oto viac ma mrzi ze nefiguruje v nominácii na kvalifikačný zapas s Anglickom a trpí za to co sa stalo len on. Mozno je za tym aj jeho minulosť ale myslim si ze ta je uz davno vysvetlená! Mino rešpektuj toto rozhodnutie a ber to ako výzvu! Ja verim ze to prijmes ako chlap a ze to nebolo tvoje posledne slovo v reprezentácii a svojimi výkonmi v klube otom presvedčíš lebo nato máš .Drž sa ? @minostoch99 #jastojimzaminom A hlavne ze ten futbal hrame pre ludi a chceme aby chodilo na štadióny co najviac fanusikov ale cena lístkov je taka aka je. Mrzi ma to koli tym ludom co nas chceli prist povzbudiť , zobrat svoje deti, rodiny ale bohužiaľ si to nemozu dovoliť ked ktomu pripočítajú este aj cestu lebo niesu vsetci z okolia Trnavy tak si to väčšina rozmyslí a pozrie si to radsej doma v televízii. A ked uz niekto chce ist na ten futbal tak nemoze lebo v predaji je malo lístkov. Ved Anglicky fanusikovia spravia atmosféru lebo tych bude asi viac ako našich. SMUTNÉ

Fotka uverejnená používateľom Juraj Kucka (@kuco33),

V kvalifikačnej F-skupine sa okrem Slovenska a Anglicka predstavia Škótsko, Slovinsko, Litva a Malta. Najbližší protivník má za sebou výmenu trénera, Roya Hodgsona nahradil Sam Allardyce.

aktualizovaná nominácia Slovenska na stretnutie kvalifikácie MS 2018 s Anglickom (hrá sa 4. septembra v Trnave):

brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Novota (Rapid Viedeň), Martin Dúbravka (FC Slovan Liberec)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Norbert Gyömbér (Pescara Calcio), Ján Ďurica (Trabzonspor), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille), Lukáš Štetina (Dukla Praha)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Jakub Holúbek (AS Trenčín), Filip Kiss (FK Haugesund), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), František Kubík (ŠK Slovan Bratislava), Jakub Považanec (Dukla Praha), Juraj Kucka (AC Miláno), Ján Greguš (FC Kodaň), Dušan Švento (Slavia Praha), Marek Hamšík (SSC Neapol), Róbert Pich (1. FC Kaiserslautern)

útočníci: Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg)

náhradníci:

brankár: Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava)

obrancovia: Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Lukáš Tesák (Arsenal Tula)

stredopoliari: Ivan Schranz (FC Spartak Trnava), Patrik Mráz (Piast Glivice), Roman Gergel (Górnik Zabrze)

útočník: Marek Bakoš (Viktoria Plzeň)

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 06:22