TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Kozák si vybral hráčov na Slovinsko a Škótsko, pozrite si jeho nomináciu

26.09.2016, 12:17
Autor:
TASRTASR
Slovákom v tabuľke kvalifikácie na majstrovstvá sveta momentálne patrí predposledná piata priečka.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák oznámil v pondelok nomináciu na októbrové stretnutia kvalifikácie MS 2018. V F-skupine čakajú na jeho zverencov duely v Slovinsku (8. októbra, Ľubľana) a doma so Škótskom (11. októbra, Trnava). Slováci na úvod eliminačných bojov o účasť v Rusku prehrali doma s Anglickom 0:1, v šesťčlennej tabuľke im priebežne patrí piata priečka.

"Veľa som premýšľal o zápase s Anglickom. Keď som robil analýzu zápasu, prišiel som k záveru, že ak by sme všetci pre to urobili maximum, tak - som vnútorne presvedčený - by sme boli úspešnejší. Ale nechcem sa už k tomu vracať. Čaká nás dvojzápas Slovinsko a Škótsko. Ani jeden zo súperov nie je z kategórie ľahších či ľahkých, ale skutočne majú kvalitu. Musíme sa na nich dobre pripraviť," povedal po oznámení nominácie Kozák.

Pred blížiacim sa programom kvalifikácie sa musia tréner SR zaobísť bez viacerých opôr. Zranenia vyradili z hry defenzívnych hráčov Norberta Gyömbéra a Viktora Pečovského, na dlhšiu dobu je mimo hry aj ofenzívny univerzál Ondrej Duda. V Slovinsku pre trest nebude hrať kapitán Martin Škrtel, proti Škótom už je k dispozícii. Ohrozený je aj štart obrancu Petra Pekaríka.

"Sú to nepríjemné veci. Pečovský, Gyömbér, obaja majú zlomeniny. Problémy má aj Pekarík, ktorý si natiahol sval a dnes v klube absolvuje lekársku prehliadku. Po nej sa nám ozve a uvidímme, aký je jeho zdravotný stav. Zranenia sa nám nahromadili, ale aj to patrí k futbalu," konštatoval slovenský kouč.

Naopak, po zdravotných problémoch sa vracajú Vladimír Weiss i Patrik Hrošovský. V nominácii opäť figurujú aj útočníci Marek Bakoš s Adamom Nemcom. "Nemec môže stále pomôcť reprezentácii. V novom pôsobisku už odohral tri-štyri zápasy, čiže je v poriadku. Rovnako aj Bakoš, ktorý podáva dobré výkony v Plzni. Pravidelne hráva a dáva góly. Chceme využiť každého hráča, ktorý má skúsenosti z reprezentácie a mohol by nám pomôcť," dodal Kozák.

Milan Škriniar a ďalší nádejní adepti na dres A-tímu naďalej zostávajú vo výbere do 21 rokov. "Tak sme sa dohodli a to treba rešpektovať. Chlapci to majú rozohraté dobre. Posledný krok síce býva najťažší, ale verím, že proti Bielorusku to zvládnu a postúpia. Potom nielen on (Škriniar), ale aj ďalší hráči z dvadsaťjednotky budú mať dvere do reprezentácie otvorené," naznačil tréner SR.

Nominácia SR na kvalifikačné zápasy v Slovinsku a so Škótskom:

Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Novota (Rapid Viedeň), Martin Dúbravka (FC Slovan Liberec)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Ján Ďurica (Trabzonspor), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille), Lukáš Štetina (Dukla Praha), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava)

Stredopoliari: Marek Hamšík (SSC Neapol), Juraj Kucka (AC Miláno), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Vladimír Weiss (Al-Gharafa SC), Ján Greguš (FC Kodaň), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem), Jakub Holúbek (MŠK Žilina), Filip Kiss (FK Haugesund), Dušan Švento (Slavia Praha), Jakub Považanec (Dukla Praha)

Útočníci: Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Adam Nemec (Dinamo Bukurešť), Marek Bakoš (Viktoria Plzeň)

Náhradníci:

Brankári: Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (Spartak Trnava)

Obrancovia: Tomáš Košút (Fc Slovácko), Lukáš Tesák (Arsenal Tula)

Stredopoliari: Patrik Mráz (Piast Glivice), Róbert Pich (1. FC Kaiserslautern), František Kubík (ŠK Slovan Bratislava)

Útočník: Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg)

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 14:27