Štefan RužičkaTASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Slovák Ružička pochoval svojím skratom Spartu. Má to v hlave vygumované, hovoria o ňom súperi

26.10.2016, 17:32
Autor:
(hej)(hej)

Repríza posledného finále najvyššej českej hokejovej súťaže ponúkla vyrovnaný duel do poslednej minúty. Sparte ale nakoniec nevyšlo vôbec nič.

Malé šance na obrat navyše v druhej tretine za stavu 2:0 pre Liberec definitívne pochoval domáci útočník Štefan Ružička, ktorý v šermovačke hokejkami nepochopiteľne sekol libereckého útočníka Lukáša Vantucha do tváre.

Za hrubý faul inkasoval trest do konca zápasu a podčiarkol tak dominanciu hostí, ktorí vyhrali 4:1. V tej chvíli sa stretnutie dostávalo do svojej polovice.

Sparta sa po zlom začiatku nadychovala aspoň k zníženiu. Útočníci Hlinka s Ihnačák mali ku gólu blízko. Snahu Pražanov ale prekazil nepochopiteľný skrat tridsaťjedenročného útočníka Štefana Ružičku.

Ten po skrumáži pred libereckou bránkou počastoval brankára súpera Romana Willa drobným seknutím, čo sa pochopiteľne nepáčilo jeho spoluhráčom.

Roly pomstiteľa sa ihneď chopil najbližšie postavený Lukáš Vantuch. Ružička z takmer o hlavu vyššieho soka nemal strach a ostrým švihom hokejkou ho sekol do tváre.

Trochu zaskočený Vantuch si to nenechal a hneď sa po útočníkovi Pražanov štveral, rýchlo ich však roztrhol čiarový rozhodca. Vantuch smeroval na dve minúty na trestnú lavicu a Ružičku pochopiteľne rovno do spŕch s trestom do konca stretnutia.

"Toto do hokeja nepatrí, aby niekto niekoho sekal do hlavy. Ten hráč to musí mať v hlave úplne vygumované," hodnotil po zápase zákerný zákrok obranca úradujúceho majstra Radim Šimek.

Slová k pochopeniu k Ružičkovmu skratu nemal ani tréner Sparty Jiří Kalous, ktorý slovenského búrliváka dobre pozná už z jeho pôsobenia v Třinci.

"Úplne s tým zákrokom nesúhlasím. Štefan bude určite potrestaný," uviedol skúsený kouč v pozápasovom hodnotení. Výšku trestu ale nechcel viac komentovať. "Čo mu poviem a ako bude potrestaný, samozrejme zostane v kabíne," dodal rozladene.

Práve nedisciplinovanosť jeho zverencov jednoznačne rozhodla vypätý duel. Tigri ponúknuté početné výhody dokázali dvakrát využiť a radovali sa zo štvrtej výhry v rade za sebou.

"Súper bol trochu nedisciplinovaný. Pred zápasom sme si presne hovorili, že Sparta je dobrá v presilovkách a musíme ostať pokojní. Našťastie to dopadlo presne naopak a my sme to mohli potrestať," zhrnul Šimek príčinu sparťanského kolapsu.

01 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 02 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 03 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 04 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 05 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 12:44