Marek HamšíkTASR/AP
StoryEditor

Hamšík po prehre v šlágri talianskej ligy: Mali sme bodovať

30.10.2016, 10:12
Autor:
TASRTASR

Futbalisti Juventusu Turín potvrdili pozíciu lídrov talianskej Serie A, keď v sobotňajšom šlágri 11. kola zdolali SSC Neapol 2:1. Ústrednou postavou súboja medzi úradujúcim šampiónom a vicemajstrom bol Gonzalo Higuain, ktorý skóroval proti svojmu bývalému klubu a jeho zásah zo 71. minúty sa napokon ukázal ako víťazný.

Argentínčan v uplynulej sezóne nastrieľal v drese Neapola 36 gólov, čím prekonal 66 rokov starý ligový rekord. Počas leta rozosmutnil fanúšikov SSC, keď za rekordných 90 miliónov eur prestúpil do Juventusu.

V sobotu si dvadsať minút pred koncom nabehol na odrazenú loptu a z hranice šestnástky prepálil všetko čo mu stále v ceste. Presný zásah na znak rešpektu voči svojmu bývalému klubu neoslavoval.

"Už pred zápasom som mu povedal, že dá gól. Som rád, že mi moja predpoveď vyšla. V tejto sezóne hrá Gonzalo za nás. Veľké zápasy rozhodujú veľkí hráči," povedal na adresu Higuaina obranca Leonardo Bonucci, ktorý v 50. minúte po rohovom kope otvoril skóre.

Juventus má na čele tabuľky 27 bodov, AS Rím zaostáva o päť bodov, ale má nedeľňajší zápas na ihrisku Empoli k dobru. "Ak by sme remizovali, tak AS nás pravdepodobne bodovo dostihne. Ale to sa nestane. Navyše, pred Neapolom už máme sedembodový náskok," pochvaľoval si tréner Juve Massimiliano Allegri.

Jeho náprotivok na lavičke SSC Maurizio Sarri sa pred zápasom vrelo s Higuainom zvítal. "Aj keď ste na svoje dieťa nahnevaný, stále ho milujete. Gonzalo mi nikdy neurobil nič zlé. Jeho prestup do Turína ma nepotešil, ale stále je to osoba, ku ktorej mám blízky vzťah. A myslím, že rovnako tomu bude aj za desať rokov," vravel Sarri.

Kapitán SSC Marek Hamšík hral do 82. minúty, keď ho na ihrisku vystriedal Omar El-Kaddouri. Ako uviedol pre svoj oficiálny web, jeho mužstvo ukázalo slušnú hru. "Súpera sme mali dobre prečítaného, ničím nás neprekvapil. Ukázali sme slušnú hru, herne to bolo v poriadku. Bol to vyrovnaný duel, nám chýbalo trošku šťastia. Futbal je aj o chybách. My sme ich urobili a domáci nás za ne potrestali. Škoda, v Turíne sme mali bodovať," vravel slovenský reprezentant.

Oba kluby čaká na budúci týždeň pôsobenie v Lige majstrov. Juventus hostí doma Lyon a Neapol cestuje do Istanbulu na súboj proti Besiktasu. "Duel v Turíne je pre nás už minulosťou. Pred očami máme už utorňajší veľmi dôležitý duel Ligy majstrov v Istanbule," dodal Hamšík.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 03:38