StoryEditor

Slováci zvládli drámu na šampionáte. Florbalisti urobili prvý krok k postupu

04.12.2016, 10:27
Autor:
TASRTASR
Slovenskí florbalisti vyhrali v prvom zápase na svetovom šampionáte nad Poliakmi 6:4.

Slovenskí florbalisti úspešne vstúpili do svetového šampionátu v Rige, keď v úvodnom dueli v C-skupine zdolali Poľsko 6:4. Zverenci trénera Petra Koutného sa v nedeľňajšom zápase poriadne natrápili, keď premárnili trojgólový náskok, o víťazstve rozhodli až v závere vďaka dvom gólom Martina Kuboviča.

Slováci tak v piatom vzájomnom stretnutí s Poliakmi vybojovali štvrtú výhru. V ďalšom stretnutí na MS sa stretnú v pondelok o 12.00 SEČ s Austráliou, účinkovanie v základnej skupine zakončia utorkovým súbojom s Dánskom (10.15). Do play off postúpia z "céčka" dva najlepšie tímy.
      
MS v Rige - C-skupina
Poľsko - SLOVENSKO 4:6 (0:2, 2:1, 2:3)
Góly: 36. Antoniak (Sienko), 37. Kozubal (Korpan), 44. Antoniak (Hamrol), 60. Chlebda (Antoniak) - 14. Kročko (Gál), 17. Grlický, 25. Matejka (tr. strieľanie), 48. Kubovič, 59. Kubovič, 60. Řezanina (Dudovič). Rozhodovali: Kumerdanks, Kristapsons (obaja Lot.), vylúčení: 1:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 1007 divákov.
      Zostava SR: Turek – Komačka, Szabo, Síkorjak, Kročko, Šefčík, Koščo, Bulko – Kubovič, Matejka, Heleš – Dudovič, Řezanina, Gál – Ujhelyi, Grlický, Čonka-Skyba – Joščák, Nehila

Slovenskí reprezentanti, ktorí v Aréne Riga nastúpili s čiernymi páskami na pamiatku zosnulého reprezentanta Damiána Jurčíka, mali od úvodu herne navrch.

Prvý gól SR na MS strelil v 14. minúte obranca Kročko, ktorý sa presadil strelou z takmer polovice ihriska. Náskok zvýšili Grlický a po excelentne premenenom trestnom strieľaní skúsený Matejka.

Potom však Slováci poľavili v koncentrácii, výsledkom čoho boli tri góly v Turekovej bránke, druhý pritom padol po vydarenom signále zo štandardnej situácie.

Na hokejky hráčov v bielo-modrých dresoch sa vkradla nervozita. Slováci však nezložili zbrane, za stavu 3:3 zobral na seba zodpovednosť Kubovič, ktorý v 48. min. strelou spoza obrancu opätovne poslal svoj tím do vedenia.

Ten istý hráč v 59. min. skóroval do prázdnej bránky. Zníženie zo strany Poliakov už prišlo neskoro, triumf 6:4 spečatil pri neúspešnej power play súpera kapitán Řezanina. Za najlepšieho hráča SR vyhlásili Michala Kročka.
      
Hlas po zápase:
Petr Koutný, tréner SR (zdroj: RTVS): "Bol to strašne ťažký zápas. Tréner Poliakov Ján Holovka pripravil svoj tím veľmi dobre. Naši chlapci boli v prvej tretine lepší, aj druhú začali dobre, no potom prišla jedna malá chyba a prejavila sa ich psychika. Napokon sa chalani dali dokopy a vybojovali veľmi dôležité víťazstvo. Hráči striedali slabšie okamihy so silnejšími, ale v pravom momente sa vzchopili. Bol to vyrovnaný zápas so šťastnejším koncom pre nás."
      
      Ďalší program SR v C-skupine MS v Rige:
      pondelok 5. decembra: Austrália - SLOVENSKO (12.00)
      utorok 6. decembra: SLOVENSKO - Dánsko (10.15)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 22:30