František KubíkTASR/M. Baumann
StoryEditor

Futbalistu Slovana zadržala polícia. Súd ho za jazdu pod vplyvom alkoholu potrestal

09.01.2017, 14:53
Autor:
TASRTASR

Slovenského futbalového reprezentanta Františka Kubíka zadržala v nedeľu večer policajná hliadka v Bánovciach nad Bebravou pre jazdu pod vplyvom alkoholu.

Okresný súd (OS) v Bánovciach nad Bebravou Kubíkovi za jazdu pod vplyvom alkoholu udelil trest v takzvanom zrýchlenom trestnom konaní. TASR o tom informovala Jana Šinková z Krajského súdu v Trenčíne.

"Súd uložil obvinenému peňažný trest vo výške 15 000 eur a náhradný trest v trvaní troch mesiacov nepodmienečne, ak sumu neuhradí. Tiež mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo každého druhu na tri roky," konkretizovala Šinková. Rozhodnutie súdu ešte nie je právoplatné.

Trutz: Budú vyvodené dôsledky

Policajti Krajského družstva cestného dozoru z Trenčína namerali v nedeľu na ceste I/9 v Bánovciach nad Bebravou 27-ročnému Kubíkovi na vozidle BMW X5 pri dychovej skúške 0,71 mg/l (1,48 promile). Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach mala hodnotu 1,46 promile.

"Vodičovi policajti následne v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu. Poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu v Bánovciach nad Bebravou ho obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a hrozí mu až ročný trest odňatia slobody," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová..

Športový riaditeľ Slovana Richard Trutz na margo celého incidentu uviedol:

"Túto informáciu sme sa dozvedeli iba z médií. Nemáme to ešte potvrdené od samotného hráča. Kubík má momentálne vypnutý telefón, ale v priebehu dnešného dňa sa s ním spojíme. Určite budú vyvodené dôsledky, ale ešte je priskoro hovoriť aké. O dôsledkoch a sankciách sa budeme baviť vo vedení. Nechcem predbiehať aké budú. Či to bude také prísne, či to bude finančná sankcia. Uvidíme čo bolo dôvodom, nemáme oficiálnu správu. Je to nepríjemná situácia. Kubík je dôležitý hráč. Uvidíme, ako celú situáciu vyriešime."

Nie je to ojedinelý prípad

Kubíkov prípad nie je ojedinelý. Jeho súčasný klubový spoluhráč, Holanďan Mitchell Schet ešte ako hráč AS Trenčín vlani 10. mája po majstrovských oslavách havaroval, pričom mal tiež šoférovať pod vplyvom alkoholu. Vedenie AS s ním následne rozviazalo zmluvu.

Otvorená je zatiaľ kauza reprezentanta Vladimíra Weissa, ktorý v októbri počas kontroly dopravnou policajnou hliadkou odmietol dychovú skúšku i následný krvný odber.

Futbalista tvrdil, že v danom čase nesedel za volantom auta.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 05 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 01:46