Luděk Ovesný/MAFRA
StoryEditor

Svetové médiá ospevujú hrdinu zo Slovácka, protihráčovi zachránil život

28.02.2017, 09:28
Autor:
idnes.czidnes.cz
Médiá z celého sveta si všímajú čin Francisa Koneho z českého tímu 1. FC Slovácko, ktorý pomohol protihráčovi. Tomu išlo o život, pretože mal zapadnutý jazyk.

Len zriedka sa česká udalosť dostane na stránky popredných svetových médií, ako sú BBC, Independent, ESPN, Le Figaro a mnoho ďalších.

Po sobotňajšom zápase Slovácko - Bohemians (0:0) píše o Česku doslova celý svet. Európa, Ázia, Afrika aj Amerika. Togský útočník je "futbalovým hrdinom zo Slovácka".

"Togský útočník Francis Kone zachránil protihráčovi život," píše BBC. Renomovaný britský spravodajský portál publikoval príbeh aj na Twitteri, kde ho sledujú milióny ľudí.

"Martin Berkovec z Bohemians ďakuje útočníkovi Francisovi Konemu zo Slovácka za záchranu života," pokračuje Independent, ďalší britský internetový denník. "Rýchla reakcia útočníka zo Slovácka zachránila protihráča."

"Hrdina zápasu," nazvali Koneho webové stránky televízie NBC.

"Ligový zápas v Česku sa stal dejiskom veľkolepého hrdinstva," prihodil turecký Mynet Spor.

"Wow! Hráč zachránil život brankára, ktorý upadol do bezvedomia. Našťastie pre gólmana Bohemians stál blízko Francis Kone, ktorý rýchlo zasiahol. Pocta pre Koneho. Je to hrdina," napísal holandský web Sportnieuws.nl.

Internetová verzia Daily Mail na záver dodala: "Incident bol zďaleka najzaujímavejšou udalosťou zápasu, ktorý skončil bez gólov."

Čo sa v sobotu na štadióne pražského tímu Bohemians vlastne stalo?

Incident sa odohral po polhodine zápasu, keď sa Berkovec v plnej rýchlosti zrazil s obrancom Danielom Krchom. Zrazili sa hlavami.

Najbližšie bezvládnemu brankárovi stál Kone, ktorý nečakal na lekárov a okamžite začal s prvou pomocou. Vložil prsty do Berkovcových úst a snažil sa vytiahnuť zapadnutý jazyk. Potom gólmana s pomocou dvoch hráčov Bohemians otočil na bok do stabilizovanej polohy.

"Chcel by som týmto poďakovať Francisovi Konemu za záchranu a pohotovosť pri dnešnom zápase ... Som rád za okamžitú pomoc a ešte raz ďakujem!" Napísal Berkovec na svojom facebookovom účte.

Togského útočníka po zápase ocenili aj tréneri oboch tímov.

01 - Modified: 2024-04-19 16:05:21 - Feat.: - Title: Manželia Babišovci sa rozchádzajú. Prajeme si zachovať rodinnú harmóniu, uviedli 02 - Modified: 2024-04-18 21:07:30 - Feat.: - Title: Peter Pavel vyzval Spojené štáty, aby schválili balík pomoci Ukrajine. Republikáni ju blokujú 03 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 04 - Modified: 2024-04-17 10:02:26 - Feat.: - Title: Český Senát umožnil prijatie nových pravidiel pre zväzky párov rovnakého pohlavia 05 - Modified: 2024-04-16 15:10:56 - Feat.: - Title: V Česku je málo študentov učiteľstva, minister volá po spoločenskej objednávke
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 21:13