Magdaléna RybárikováReuters
StoryEditor

Rybáriková má šancu aj na postup do finále

12.07.2017, 10:03
Autor:
TASRTASR

Historický postup Magdalény Rybárikovej medzi elitné kvarteto vo Wimbledone veľmi potešil aj bývalú slovenskú tenistku Karinu-Cílekovú-Habšudovú. Podľa jej slov Rybáriková nie je bez šancí ani v štvrtkovom semifinálovom dueli proti Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej.

"Dôležité bude, aby sa neuspokojila s tým, že je v semifinále najstaršieho a najslávnejšieho grandslamového turnaja na svete. Muguruzová je veľmi podobná hráčka ako Češka Karolína Plíšková, ktorú Magda zdolala v 2. kole. Na Španielku by mohla platiť Magdina variabilná hra s častou zmenou rytmu, v utorok ňou privádzala do zúfalstva Američanku Coco Vandewegheovú," povedala pre TASR štvrťfinalistka Roland Garros z roku 1996.

Rybáriková pred Wimbledonom vyhrala dva turnaje ITF, málokto však tipoval, že v spanilej jazde bude pokračovať aj vo Wimbledone. "Je to úžasný úspech slovenského tenisu. Magda každým zápasom potvrdzuje, že dozrela, na tráve je pre každú súperku veľmi nepríjemná. Je obdivuhodné, ako zvládla prvé grandslamové štvrťfinále v kariére. Proti Muguruzovej by jej mohlo vyhovovať, že nebude favoritka a môže si to užiť."

Tibor Macko, prezident Slovenského tenisového zväzu: "Mám obrovskú radosť. Magdu poznám od jej dejstva a dosiahla výnimočný úspech. Hoci to bolo jej prvé grandslamové štvrťfinále v kariére, zvládla ho na jednotku. Zahrala fantasticky, výborne takticky. Bola maximálne koncentrovaná. Magda dozrela a som presvedčený, že sa od nej ešte dočkáme skvelých výsledkov. Ak zopakuje výkony z predchádzajúcich zápasov, bez šancí nie je ani v semifinále proti Muguruzovej."

Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu. "Je to obrovský úspech slovenského tenisu i celého nášho športu, veď v ženskej dvojhre sa ešte nikomu nepodarilo postúpiť do wimbledonského semifinále. Verím, že Magda zabojuje o postup do finále, ktoré vo Wimbledone hrala pred 11 rokmi, vtedy ako juniorka. Veľmi jej to želám a budem jej držať palce. Semifinále proti Muguruzovej Blancovej bude otvorené."

01 - Modified: 2023-07-17 11:46:33 - Feat.: - Title: Celebrita Alcaraz ​prináša niečo, čo tenis ešte nikdy nemal. A k tomu zbrane Djokoviča, Federera aj Nadala 02 - Modified: 2023-07-17 05:49:33 - Feat.: - Title: Ďalší triumf pre Česko. Strýcová oslavuje druhý titul na Wimbledone 03 - Modified: 2023-07-15 15:10:04 - Feat.: - Title: Markéta Vondroušová na Wimbledone získala prvý grandslamový titul kariéry 04 - Modified: 2023-07-06 13:49:35 - Feat.: - Title: Do budovy školy v Londýne nabúralo vozidlo, následkom podľahlo jedno dieťa. Ďalších 8 ľudí je zranených 05 - Modified: 2023-07-03 18:19:48 - Feat.: - Title: Molčan prehral na Wimbledone v 1. kole dvojhry s Mikaelom Ymerom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 09:33