Peter SaganTASR/AP
StoryEditor

Sagana si v Monaku odchytil redaktor ZDF: Rozhodcovia sa unáhlili. Nemôžem to prijať

17.07.2017, 13:35
Autor:
lmlmiDnesiDnes
​Dvojnásobný majster sveta po zhliadnutí spomalených záberov zo záveru štvrtej etapy, keď podľa rozhodcov lakťom zrazil Marka Cavendisha do bariéry, označil verdikt za unáhlený.

Peter Sagan sa ani necelé dva týždne po diskvalifikácii na Tour de France nezmieril s tým, že ho rozhodcovia po štvrtej etape vylúčili z najprestížnejších cyklistických pretekov sveta.

Náš elitný cyklista to povedal v exkluzívnom rozhovore pre nemeckú televíziu ZDF, ktorá si s ním rozhovor dohodla v Monaku počas jedného z tréningov.

Dvojnásobný majster sveta po zhliadnutí spomalených záberov zo záveru štvrtej etapy, keď podľa rozhodcov lakťom zrazil Marka Cavendisha do bariéry, označil verdikt za unáhlený.

"Keď som sa pozrel na video a pustil si ho spomalene a z rôznych pohľadov, tak si myslím, že rozhodcovia sa unáhlili. A to je niečo, čo nemôžem prijať," povedal v rozhovore pre ZDF Sagan, ktorý bol najprv za kolíziu penalizovaný tridsiatimi sekundami a následne vylúčený.

Stalo sa, čo sa stalo. Akceptujem, že som už vonku z Tour de France. Žijem svoj život ďalej, aj keď samotné rozhodnutie rozhodcov neakceptujem," dodal Sagan.

Slovák odpovedal aj na otázku moderátora nemeckej televízie, ako vníma výkony Marcela Kittela, ktorý v priebežnom poradí Tour de France po 15. etape v boji o zelený dres jednoznačne dominuje poradiu.

"Veľmi sa teším za Marcela. Je to veľmi dobrý jazdec a špurtér. Vyhral päť etáp a úplne jednoducho vedie v boji o zelený dres," dodal Sagan, ktorý sa na ďalšiu časť sezóny pripravuje v Monaku.

Preteky okrem Sagana sa po páde skončili aj pre Cavendisha, pretože si zlomil lopatku. Britský jazdec tak prišiel o možnosť rozšíriť zbierku 30 víťazstiev na Tour a zaútočiť na rekord slávneho Eddyho Merckxa, od ktorého ho delia štyri etapové triumfy.

Sagana trest zase pripravil o šancu získať na najslávnejších cyklistických pretekoch šiestykrát za sebou zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže.

Proti trestu pre slovenského cyklistu sa síce jeho stajňa Bora Hansgrohe odvolala, ale ako u vedenia pretekov, tak aj na športovej arbitráži CAS neuspela.

Šéf tímu nemeckého tímu Ralph Denk potom vyhlásil, že zvažuje dať celú vec na súd.

01 - Modified: 2024-04-03 22:06:46 - Feat.: - Title: "Je čas zasadnúť opäť do sedla." Sagan začal po operácii trénovať 02 - Modified: 2024-03-21 17:27:20 - Feat.: - Title: V Senici našli telo zastrelenej cyklistky. Vrahom má byť bývalý manžel, ktorý si potom vzal život 03 - Modified: 2024-02-23 13:28:51 - Feat.: - Title: Peter Sagan musel podstúpiť operáciu. Má problémy so srdcom a bude musieť vynechať preteky 04 - Modified: 2023-12-16 19:02:53 - Feat.: - Title: Víťazom ankety Zlatý pedál sa stal premiérovo Martin Svrček 05 - Modified: 2023-08-29 14:18:53 - Feat.: - Title: Chceli, aby sa cyklisti šmykli na oleji. Španielska polícia počas Vuelty zadržala sabotérov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 13:48