Miesto odletu: Bratislava. Hlavné mesto Ukrajiny má oficiálne takmer tri milióny obyvateľov. Leží na rieke Dneper, ktorú v meste pretína viacero mostov. Nachádza sa tu množstvo kostolov, leží tu aj známy Majdan. Milovníkom vojenskej histórie učaruje múzeum druhej svetovej vojny, nachádza sa tu aj múzeum, ktoré pripomína tragédiu z Černobyľu. Jedáci ocenia lacné reštaurácie. Cena ubytovania: 49 eur. Cena jedla v stredne drahej reštaurácii: 17,21 eura. Cena čapovaného piva: 52 centov. Jednosmerný lístok v MHD: 14 centov.flickr.com/ Alexxx Malev
StoryEditor

Atentát na ukrajinského poslanca. Po výbuchu hlásia jedného mŕtveho

25.10.2017, 23:40
Autor:
ČTKČTK
Poslanec za Radikálnu stranu utrpel pri výbuchu zranenia.

Najmenej jeden človek prišiel o život pri pokuse o atentát na ukrajinského poslanca Ihora Mosijčuka, sám poslanec z útoku vyviazol so zranením. Uviedol to dnes denník Ukrajinská pravda s odvolaním sa na policajného hovorcu a Radikálnu stranu, ktorú Mosijčuk zastupuje v parlamente. K výbuchu zrejme nastraženej bomby v aute došlo v okamihu, keď zákonodarca odchádzal z televízneho štúdia, kde sa zúčastnil debaty.

"V dôsledku výbuchu boli zranení traja ľudia. Všetkých ich odvážali do nemocnice, ale jeden z nich v sanitke zomrel," povedal hovorca Jaroslav Trakalo. Totožnosť obete - asi tridsaťročného muža - sa ešte nepodarilo určiť.

Spolu s Mosijčukom, ktorý je poslancom za populistickú Radikálnu stranu, bol zranený aj politológ Vitalij Bala a poslancov telesný strážca, uviedla agentúra Interfax-Ukrajina. Podľa nej je poslanec práve operovaný.

Mosijčuka asistentka v televízii opísala, že odchádzal z televízneho štúdia spolu so svojím telesným strážcom, keď vybuchlo auto, zaparkované pri vchode. Poslanca odviezli sanitkou do nemocnice, kde ho ošetrujú lekári. Nevedela upresniť, aké zranenia utrpel, len povedala, že bol celý od krvi, zakrvavenú mal aj tvár. Takisto nekonkretizovala, v akom stave bol bodyguard.

Poslancovi sa vraj mnohokrát vyhrážali, a to aj vládca autonómneho Čečenska Ramzan Kadyrov, považovaný za blízkeho ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Taktiež poslanec a poradca ministra vnútra Anton Heraščenko pripísal útok údajnej snahe ruských tajných služieb destabilizovať situáciu v Kyjeve.

01 - Modified: 2024-04-23 07:48:24 - Feat.: - Title: Ukrajinec sa chcel vyhnúť povolaniu do vojny. Cez rieku preplával na nafukovačke do Bieloruska 02 - Modified: 2024-04-22 12:33:00 - Feat.: - Title: Bývalý český poslanec Feri pozná trest za znásilnenie. Vo väzení si odsedí roky 03 - Modified: 2024-04-21 11:29:13 - Feat.: - Title: Rusko tvrdí, že dobylo ukrajinskú dedinu Bohdanivka 04 - Modified: 2024-04-21 10:10:00 - Feat.: - Title: Rusko môže zosilniť útoky na Ukrajine, kým dorazí nová americká pomoc 05 - Modified: 2024-04-21 05:50:00 - Feat.: - Title: Protivzdušná obrana zostrelila 50 ukrajinských dronov, tvrdí Moskva
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 12:48