Vladimir Putin a Donald TrumpReuters
StoryEditor

Putin Trumpom manipuluje, hovoria bývalí americkí šéfovia tajných služieb

12.11.2017, 22:00
Autor:
ČTKČTK
Trumpove správanie voči Rusom si nevedia vysvetliť.

Dvaja bývalí šéfovia amerických tajných služieb dnes prejavili vážne obavy, že prezidentom Donaldom Trumpom jeho ruský náprotivok Vladimir Putin manipuluje. Reagovali tak na Trumpove vyhlásenie, že verí Putinovmu tvrdeniu, že Rusko sa nevmiešavalo do minuloročných amerických prezidentských volieb.

Bývalý riaditeľ Ústrednej spravodajskej služby (CIA) John Brennan a bývalý riaditeľ národných spravodajských služieb James Clapper v televízii CNN povedali, že Trump si nevedie vo vzťahoch s Moskvou správne, keď špeciálny tím vyšetruje možnú spoluprácu Trumpovho tímu v predvolebnej kampani s Ruskom.

Naivita, arogancia alebo strach

"Myslím si, že pán Trump je z nejakého dôvodu buď zastrašený pánom Putinom, bojí sa toho, čo by mohol (Putin) urobiť, alebo čo by mohlo byť výsledkom týchto vyšetrovaní. To, čo pán Trump robí voči Rusom, je buď naivita, ignorancia alebo strach," povedal Brennan v relácii CNN, ktorého sa zúčastnil s Clapper.

Clapper dodal, že najvyšší zahraniční predstavitelia, ktorí rozvíjajú červený koberec pre Trumpa, sú schopní Trumpom manipulovať. "Myslím si, že Číňania aj Rusi si myslia, že ho môžu oklamať," povedal Clapper.

Je to smiešne

Minister financií Steve Mnuchin v rovnakej relácii uviedol, že kritika Trumpovho postupu vo vzťahu s Ruskom a Čínou je "smiešna". Podľa neho sa nikto Trumpa nesnaží oklamať.

Trump v minulosti označil Brennana, Clappera a bývalého riaditeľa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Jamesa Comeyho za "politických hackerov". Dnes prezident povedal, že má dôveru v riaditeľov tajných služieb, ktorých sám vymenoval.

01 - Modified: 2024-04-23 13:56:48 - Feat.: - Title: Zosilníme útoky na sklady západných zbraní, časť sme ukoristili, uviedol Šojgu 02 - Modified: 2024-04-23 13:29:43 - Feat.: - Title: Výsledok úspešnej práce. Najväčšia ruská banka Sberbank vyplatí za minulý rok rekordnú dividendu 03 - Modified: 2024-04-23 12:21:56 - Feat.: - Title: Hodnota zmrazených ruských aktív vo Švajčiarsku dosahiahla takmer šesť miliárd frankov 04 - Modified: 2024-04-23 12:54:25 - Feat.: - Title: Ani vojna, ani mier. Fínsko je pod silným ruským tlakom, východ krváca a krajina platí vysokú cenu 05 - Modified: 2024-04-23 13:00:00 - Feat.: - Title: Sľúbili im prácu v Rusku. Bez ich zvolenia však skončili na ukrajinskom fronte
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 16:10