StoryEditor

Obamovi bude pomáhať Shakira

06.10.2011, 13:45
Šéf Bieleho domu posilnil pred prezidentskými voľbami svoj tím o úspešnú speváčku.

Washington – Populárna kolumbijská speváčka Shakira sa stala poradkyňou amerického prezidenta Baracka Obamu. Šéfovi Bieleho domu bude pomáhať so vzdelávaním hispánskych obyvateľov Spojených štátov. Práve na hlasy prisťahovalcov sa demokratický líder bude spoliehať počas budúcoročných prezidentských volieb.

Stávka na Hispáncov
Hispánci sa podstatnou mierou pričinili aj o víťazstvo Obamu pred troma rokmi. Štvorčlennú komisiu pre Hispáncov zriadil prezident minulý rok. Jej cieľom je uľahčiť prístup latinskoamerických prisťahovalcov ku vzdelaniu.
Shakira, ktorá je po matke Kolumbijčanka a po otcovi Libanončanka, je okrem speváčky aj producentkou a autorkou piesní. Vlani s podporou Svetovej banky zorganizovala program zameraný na rozšírenie vzdelanosti detí v Latinskej Amerike. Je takisto zakladateľkou vzdelávacej nadácie pre deti v Kolumbii, na Haiti a v Juhoafrickej republike. V roku 2003 sa ako 26-ročná stala najmladším Poslom dobrej vôle UNESCO.

Úspešná Kolumbijčanka
Shakira vystúpila aj na Obamovej inaugurácii za prezidenta v januári 2009. Okrem iného je dvojnásobnou držiteľkou prestížnych amerických cien Grammy a na svojom konte má aj sedem cien latinských Grammy. Za svoj umelecký a charitatívny prínos ju ocenia aj na novembrovom 12. výročnom galavečere v Las Vegas. (čtk)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 12:44