FSB kadetiYouTube
StoryEditor

Putin ich nepochváli. Mladí tajní agenti odhalili svoju totožnosť ešte pred nastúpením do služby

11.07.2016, 18:45
Autor:
dlmdlm
Fotografie a videá boli široko zdieľané na internete, v niektorých prípadoch s plnými menami agentov.

Ruská FSB, bývalá KGB, vyšetruje zhruba 50 svojich najnovších regrútov pre závažné pochybenie ešte pred začiatkom svojej kariéry potom, čo svoj vstup do temného sveta špionáže oslávili drzou jazdou cez Moskvu a navyše z nej uverejnili svoje fotografie a videá na internete.

Čerstvo zpromovaní agenti oslávili vstup do FSB nakrúcaním samých seba v čiernych Mercedesoch triedy G, ktoré v uliciach Moskvy pôsobili tak nezvyčajným dojmom, že boli zastavené dopravnou políciou.

Video z osláv končí skupinou obrázkov jasne ukazujúcich tváre nových agentov spravodajských služieb, niektorí pózujú s fľašou šampanského. Fotografie a videá boli široko zdieľané na internete, v niektorých prípadoch s plnými menami agentov.

Bezočivá jazda Moskvou si získala celonárodnú pozornosť médií a taktiež hlboko rozhnevala veteránov z radov FSB. Tí pre mladých regrútov požadujú buď vyhadzov, alebo tvrdé disciplinárne postihy. V nadväznosti na škandál FSB oznámila, že začala túto trápnu príhodu vyšetrovať.

Ruský generálmajor vo výslužbe Alexander Michajlov obvinil absolventov zo zrady svojej vlasti. "Je to zrada," povedal. "Plná zrada ich služby. Nikto nevie, kde títo ľudia budú slúžiť. Ako môžu zverejňovať svoje fotografie online? Polovica z nich by mala byť vyhodená, a druhá polovica by mala začať svoju službu s pokarhaním."

Iní bývalí ruskí spravodajskí dôstojníci varovali, že zahraniční špióni si starostlivo zaznamenali fotografie a mená nových regrútov, čo môže potenciálne ohroziť ich schopnosť pracovať v utajení.

01 - Modified: 2024-04-23 17:53:21 - Feat.: - Title: Eurokomisia podnikne kroky proti ruskej tieňovej flotile ropných tankerov. Analytici varujú pred eskaláciou 02 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský 03 - Modified: 2024-04-23 15:47:09 - Feat.: - Title: Azerbajdžan je k dohode s Arménskom bližšie než kedykoľvek predtým. Chce to len čas, tvrdí prezident 04 - Modified: 2024-04-23 15:10:12 - Feat.: - Title: Rusko zamietlo odvolanie amerického novinára Gershkovicha proti predĺženiu väzby, je obvinený zo špionáže 05 - Modified: 2024-04-23 14:18:41 - Feat.: - Title: Príde veľmi tvrdá a adekvátna odpoveď. Rusko varuje Európu pred odvetou za zhabané aktíva
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 20:19