Donald TrumpReuters
StoryEditor

Trump priznáva, že ho môže čakať veľká porážka. Médiá posiela do čerta

15.08.2016, 12:40
Autor:
ČTKČTK
Trump v nedeľu znovu napadol médiá, ktoré podľa neho môžu za to, že v prieskumoch prehráva.

Donald Trump obviňuje „nechutné“ médiá, na čele s denníkom The New York Times, z prekrúcania svojich slov a z nadržiavania protikandidátke.

Trump sa oprel do tlače vo chvíli, keď ho republikáni vyzývajú, aby sa necelé tri mesiace pred voľbami zameral plne na svoju demokratickú súperku Clintonovú.

„Keby o mne nechutné a skorumpované médiá informovali čestne a nevkladali falošné významy do slov, ktoré hovorím, viedol by som nad Hillary o 20 percent,“ napísal Trump na Twitteri. „O mojich zhromaždeniach nikdy neinformujú tak, ako sa má. Nikdy nie je reč o skutočnom posolstve a nikdy neukážu, koľko tam je ľudí ani ako sú nadšení,“ nasledoval ďalší tweet.

Trump tým podľa AP priznal, že v boji s Clintonovou nevyhráva a že by ho v novembrových voľbách mohla čakať veľká porážka. Od kandidáta sa navyše s každým kontroverzným výrokom odvracajú ďalší významní republikáni alebo ich celé skupiny. Trump nedávno napríklad povedal, že Obama a Clintonová v podstate "založili Islamský štát".

Obzvlášť nahnevaný je na The New York Times, ktorý v sobotu zverejnil článok, podľa ktorého sa Trumpova kampaň rúca a kandidát je "vyčerpaný a otrávený". Trump uviedol, že „toto periodikum pôjde do čerta“, a naznačil, že by mu mohol odňať voľný prístup na svoje akcie.

Tento týždeň ďalšia veľká skupina republikánov vyzvala vedenie strany, aby upustilo od Trumpovej podpory. Poukázala na "sporné, neuvážené a nekompetentné" výroky kandidáta a na jeho "rekordnú nepopularitu". Skupina sa pokúša vedenie strany presvedčiť, aby namiesto podpory Trumpa v boji o Biely dom poskytlo pomoc republikánskym kandidátom usilujúcim sa o zvolenie do Kongresu.

01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO 03 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 04 - Modified: 2024-04-16 21:55:15 - Feat.: - Title: Proces s Trumpom: šesť porotcov zložilo prísahu, výber ďalších pokračuje 05 - Modified: 2024-04-15 13:52:58 - Feat.: - Title: V New Yorku začína proces s Trumpom, aj v prípade viny by sa stále mohol stať prezidentom
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 19:10