Reuters
StoryEditor

Prvý prejav Trumpa po víťazstve. Bol nečakane zmierlivý a predniesol bombastické sľuby

09.11.2016, 08:46
Autor:
redred
Donald Trump vyhral prezidentské voľby a bude novým americkým prezidentom.

Potom, čo miliardár Donald Trump vyhral prezidentské voľby v USA, prehovoril na republikánskom volebnom zhromaždení v newyorskom hoteli Hilton. "Je načase, aby sme sa opäť zjednotili. Chcem hojiť rany," uviedol Trump, ktorý chce tiež naštartovať ekonomiku.

"Práve som dostal telefonát od ministerky Clintonovej. Gratulovala nám, pretože je to o nás. Ja som zablahoželal jej aj jej rodine za tvrdú kampaň. Hillary pracovala veľmi dlho a veľmi tvrdo a my jej sme vďační za službu pre našu krajinu. Teraz prišiel čas, aby Amerika zahojila rany rozdelenia a spojila sa," vyhlásil Donald Trump na svojom mítingu v hoteli Hilton v New Yorku.

"Je to historická noc. Američania prehovorili a zvolili si svojho nového šampióna. Amerika si zvolila svojho nového prezidenta," vyhlásil guvernér štátu Indiana Mike Pence, ktorého si Trump vybral za svojho viceprezidenta.

Podľa víťaza amerických prezidentských volieb bola jeho predvolebná propagácia skôr hnutím než kampaňou. "Hnutie tvorilo milióny ťažko pracujúcich mužov a žien, ktorí chcú novú a lepšiu budúcnosť. Je to hnutie Američanov všetkých rás a vyznaní, ktorí chcú rešpektovať vládu, ktorá bude slúžiť ľuďom a ich vôli," povedal Trump.

Vyhlásil, že chce byť prezidentom všetkých Američanov. Požiadal o spoluprácu aj tých, ktorí ho odmietli podporovať. "Budeme hľadať spoločnú reč - nie konflikt ale partnerstvo," uistil.

"Máme skvelý ekonomický plán. Zdvojnásobíme rast a budeme mať najsilnejšiu ekonomiku sveta. Budeme spolupracovať so všetkými štátmi vo svete, ktoré budú chcieť. Chceme pracovať na svojej budúcnosti. Musíme znovu získať osud našej krajiny," dodal Trump a na záver poďakoval všetkým vrátane svojej rodiny a volebného tímu za podporu.

01 - Modified: 2024-04-23 21:54:52 - Feat.: - Title: "O ňom iba pozitívne". Exšéf bulvárneho denníka na súde opísal tajnú spoluprácu s Trumpovou kampaňou 02 - Modified: 2024-04-23 20:11:07 - Feat.: - Title: Experti krotia Zelenského nadšenie. Kľúčové otázky o americkej pomoci sú dve: Kedy a ako sa prejaví? 03 - Modified: 2024-04-22 18:10:50 - Feat.: - Title: Exprezident čelí ďalšiemu obvineniu. Trump sa snažil nelegálne ovplyniť prezidentské voľby, tvrdí obžaloba 04 - Modified: 2024-04-23 07:11:59 - Feat.: - Title: ANALÝZA: Výhra Kyjeva, prehra Trumpa. Kandidát na prezidenta má problém 05 - Modified: 2024-04-21 07:10:00 - Feat.: - Title: Trump zrušil prvý predvolebný míting od začiatku súdu pre zlé počasie
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 14:36