Reuters
StoryEditor

Trumpova popredná poradkyňa otvorila kauzu e-mailov. Clintonovej hrozí väzením

27.11.2016, 16:18
Autor:
TASRTASR
Ide o odpoveď na rozhodnutie volebného štábu Hillary Clintonovej podieľať sa na prepočítavaní hlasov v americkom štáte Wisconsin.

Popredná poradkyňa novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa kritizovala dnes rozhodnutie volebného štábu Hillary Clintonovej podieľať sa na prepočítavaní hlasov v americkom štáte Wisconsin. Zároveň varovala Clintonovú, že stále môže byť stíhaná v kauze používania súkromných e-mailov, informovala agentúra AP.

Manažérka Trumpovej kampane Kellyanne Conwayová dnes v relácii televízie CNN označila rozhodnutie Clintonovej tímu zapojiť sa do prepočítavania hlasov, odovzdaných počas prezidentských volieb vo Wisconsine, za "neuveriteľné".

Trumpova veľkorysosť

"Ťažko uveriť tomu, že to ideme celé zbytočne naťahovať v situácii, keď zvolený prezident prejavuje takú veľkorysosť ku Clintonovcom aj k Obamovcom," vyhlásila Conwayová.

V tejto súvislosti zdôraznila, že Donald Trump ešte úplne nevylúčil možnosť, že by mohol iniciovať trestné stíhanie Clintonovej v kauze používania súkromného e-mailu na služobné účely v čase, keď bola šéfkou americkej diplomacie.

Zmena je nepravdepodobná 

Len pred niekoľkými dňami, ešte pred vypuknutím sporu okolo prerátavania hlasov, Conwayová naznačila, že novozvolený prezident bude pomáhať Hillary Clintonovej "zotaviť sa" a nebude presadzovať vyšetrovanie voči jej osobe.

Volebný štáb porazenej demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej sa v sobotu vyjadril, že podporí prepočítavanie hlasov vo Wisconsine. To iniciovala prezidentská kandidátka Strany zelených Jill Steinová, ktorá chce rovnaký proces spustiť aj v štátoch v Pensylvánia a Michigan.

Vo všetkých troch štátoch sa očakávalo víťazstvo Clintonovej, avšak napokon v nich tesne zvíťazil Trump. Analytici však nepovažujú za pravdepodobné, že by prepočítanie mohlo zmeniť poradie kandidátov.

01 - Modified: 2024-04-19 05:32:00 - Feat.: - Title: "Pohni sa, Európa!" Starý kontinent by mal poskytnúť Ukrajine viac pomoci, tvrdí Trump 02 - Modified: 2024-04-18 21:46:07 - Feat.: - Title: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump. Cez víkend má prebehnúť dôležité hlasovanie 03 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 04 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO 05 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 19:33