StoryEditor

Holanďan pripravil pascu a nechal si ukradnúť telefón. Natočil dokument o špehovaní zlodeja

19.12.2016, 23:00
Autor:
chocho
Dokument má na Youtube v čase písania článku takmer 2 750 000 videní.

Ak vám zlodej ukradne telefón, získa prístup k obrovskému množstvu údajov z vášho súkromia. Či už sa bavíme o fotkách, videách, kontaktoch alebo mailoch. Práve toto vŕtalo hlavou Holanďanovi Anthonymu van der Meerovi po tom, ako mu ukradli telefón.

Preto sa rozhodol, že pripraví pascu a nechá si ukradnúť ďalší telefón. Tentokrát však preprogramovaný. Do telefónu bol nainštalovaný spyware – program, ktorý bez vedomia užívateľa získava informácie zo zariadenia. A natočil o tom dokument.

Úspech na Youtube

Video s názvom Find my Phone je zavesené na Youtube len necelý týždeň (od 13. decembra) a aktuálne má skoro 2 750 000 videní a takmer 46-tisíc lajkov.

Po krádeži mohol van der Meer spustiť akciu. Sledoval pohyb telefónu, urobil fotku či nahral video. Dokonca si mohol pozrieť fotku, ktorá bola z telefónom urobená po krádeži. Bola to selfie muža vo veku približne 40 až 45 rokov. Zistil, ide práve o zlodeja.

Nasledovalo dôkladné špehovanie. V telefóne objavil dve telefónne čísla. Van der Meer na jedno z nich zavolal a zistil, že ide o sex linku.

„Po pár dňoch začal zlodej považovať môj telefón za svoj,“ hovorí Holanďan v dokumente. „Pridal všetky jeho kontakty a začal si písať s ľuďmi.“

Zlodej si začal písať so ženou, ktorú volal Miss Russia. Van der Meer sledoval ich komunikáciu, dokonca nahrával zvukový záznam z ich prvého stretnutia.

Časom prišli sympatie

Čím viac sa o zlodejovi dozvedel, tým viac sympatií k nemu pociťoval. Zistil o ňom, že v noci prespáva buď u kamaráta alebo v ubytovni pre bezdomovcov. „Myslím, že bol smutný a osamelý muž. Zdalo sa, že berie svoje náboženstvo vážne,“ zhodnotil van der Meer v dokumente.

Po dvoch týždňoch špehovania bol zlodej zrazu offline a van der Meer stratil prístup k dátam z telefónu. Rozhodol sa, že mu zavolá. Zlodej zdvihol, van der Meer povedal, že ide o omyl a zložil. Ale overil si, že telefón je v prevádzke, len bez internetu.

Následne sa Holanďan vydal pozrieť sa na miesta, kde sa zlodej pravidelne vyskytoval. Na jednom z týchto miest naňho narazil. „Prekvapilo ma to,“ zhodnotil. Dokonca nadviazali očný kontakt. „Predo mnou bola úplne iná osoba, ako som si predstavoval,“ uznal.

„Nič nezostalo z toho smutného, slušného muža, ktorého som si myslel, že poznám,“ tvrdí van der Meer. Dodal, že v tom momente si uvedomil, že spojivo, ktoré si myslel, že si so zlodejom vytvoril, bolo len jednostranné.

„Agresívny postoj a zápach, ktorý ho obkolesoval, mi to vyjasnili. Toho muža predo mnou som vôbec nepoznal.“ Príbeh končí tým, že van der Meer definitívne stratil prístup k dátam z telefónu.

01 - Modified: 2024-04-18 11:02:22 - Feat.: - Title: Zvrat v prípade vykradnutej prevádzky Jovinečka. Influencer všetkých oklamal, valí sa na neho vlna kritiky 02 - Modified: 2024-04-15 11:40:32 - Feat.: - Title: Prevádzku známeho influencera Jovinečka vykradli. Neviem čo sa stalo, chýba veľa vecí a fungujeme v núdzovom režime, hovorí 03 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka 04 - Modified: 2024-04-06 10:30:00 - Feat.: - Title: Neuveriteľná lúpež ako z akčného filmu. Zlodeji v Los Angeles ukradli 30 miliónov dolárov v hotovosti 05 - Modified: 2024-03-20 12:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Žena si pred krádežou zacvičila jogu. Odniesla si croissanty, čistiace prostriedky a pekárove topánky
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 22:04