IkeaReuters
StoryEditor

Mladí majú nový hit. Ilegálne prespávajú v obchodoch Ikea

23.12.2016, 16:15
Autor:
emoemo

Mladých ľudí zachvátil nový módny výstrelok: nechať sa cez noc zatvoriť v obchodnom dome IKEA. Tento rok takýto zážitok absolvovala po celom svete asi desiatka ľudí.

Švédsky nábytkársky gigant ich teraz vyzýva, aby si z jeho priestorov prestali robiť miesto pre ilegálny nocľah.

V minulosti sa ľudia cez noc schovávali v predajniach reťazca v USA, Kanade, Británii, Belgicku, Holandsku, Japonsku, Austrálii a Poľsku.

Naposledy to skúsili dve štrnásťročné dievčatá vo švédskom meste Jonkoping. Síce sa im podarilo v obchodnom dome noc stráviť, ale ráno ich chytili, píše BBC.

Novú vlnu zábavy zrejme odštartovali dvaja belgickí YouTuberi v auguste. Predtým ako IKEA na noc zavrela, strávili tri hodiny v šatníkovej skrini, aby ich zamestnanci neodhalili. Svoje vyvádzanie, napríklad skákanie na posteliach, si potom nahrali. Ich video videlo 1,7 milióna ľudí.

Na rozdiel od štrnásťročných slečien ale neboli chytení pri čine a po niekoľkých ďalších hodinách v skrini, kde čakali na otvorenie obchodu, z neho normálne odišli.

IKEA sa rozhodla, že švédske dievčatá z Jonkopingu kvôli ich veku nenechá potrestať. Ďalšie dve, ktoré boli v októbri prichytené vo švédskom Malmö, už ale také šťastie nemali.

Podľa švédskeho denníka Sydsvenskan sa tieto pätnásťročné dievčatá tak báli, že spustia alarm, že ich našli až ráno zatvorené v kredenci. Odtiaľ putovali na políciu pre spáchanie priestupku.

"Oceňujeme, že sa ľudia o IKEA zaujímajú a chcú tú stráviť zaujímavé zážitky. Ale bezpečnosť a dôvera našich spolupracovníkov a zákazníkov sú naše najvyššie priority. Preto ľuďom nedovoľujeme, aby u nás prespávali," nechal sa počuť hovorca reťazca pre Veľkú Britániu.

Jeho švédsky kolega dodal, že tento spôsob zábavy ide už za hranicu. "Stráviť noc nehybne v sede, aby človek riskoval, že sa dostane do konfliktu so zákonom ..." doplnil.

IKEA prevádzkuje okolo 400 obchodných domov v takmer 50 krajinách.

01 - Modified: 2024-04-11 13:33:42 - Feat.: - Title: Nábytkárska firma IKEA Industry otvorila novú súčasť svojho závodu v Malackách, zamestná 130 pracovníkov 02 - Modified: 2024-04-11 11:52:34 - Feat.: - Title: IKEA má problém. Organizácia Greenpeace obvinila firmu z účasti na odlesňovaní rumunských pralesov 03 - Modified: 2024-01-24 17:54:20 - Feat.: - Title: Nábytok na Slovensku hlási stámiliónové tržby. Nárast však neprekonal infláciu v Ikei ani Jysku 04 - Modified: 2024-01-10 13:20:43 - Feat.: - Title: IKEA sťahuje z predaja obľúbený produkt. Pokiaľ ho máte doma, okamžite ho prestaňte používať, inak hrozí zranenie 05 - Modified: 2023-12-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Ikea a Lego stavili na budúcnosť obchodu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 16:13