Michal HoráčekMAFRA/Michal Šula
StoryEditor

Známy textár Horáček predstavil poradcov v boji o pražský Hrad. Jednou z nich bude aj Vášáryová

09.02.2017, 12:08
Autor:
kopkop
S poradcami chce spolupracovať aj v prípade zvolenia za českého prezidenta.

Textárovi Michalovi Horáčkovi budú v boji o Hrad pomáhať sociologička a bývalá veľvyslankyňa vo Viedni Magda Vášáryová, šéfka českého Štátneho úradu pre jadrovú bezpečnosť Dana Drábová, lekár Pavel Pafko, právnik Karel Eliáš či bývalý hokejový reprezentant Robert Reichel. 

"Nikto nepoberá žiadny honorár," povedal Horáček. Svojich spolupracovníkov predstavil vo štvrtok v Prahe. "Ste pre mňa dream team," vyhlásil.

"Poznám pána Horáčka dlhšiu dobu. Vždy, keď sme sa stretli, diskutovali sme o osude strednej Európy," povedala Vášáryová. "Teraz je doba, keď každý, kto má trochu energie, musí vynaložiť všetky sily," uviedla Vášáryová, ktorá tiež neúspešne kandidovala na post slovenského prezidentky.

"Dostal som ponuku pred tromi týždňami. Pán Horáček je slušný človek, má silnú motiváciu. Jeho program sa mi páči, je umiernený, neextremistický," uviedol Eliáš, spolutvorca nového občianskeho zákonníka.

Drábová, šéfka Štátneho úradu pre jadrovú bezpečnosť a Stredočeská krajská zastupiteľka za hnutie STAN, ktorú líder hnutia Petr Gazdík márne prehováral, aby na Hrad kandidovala ona, na Horáčkovu tlačovú konferenciu neprišla. Krátko pred ňou Pálffyho palác v Prahe opustila. Podľa Horáčka preto, že musela za neodkladnými pracovnými povinnosťami.

Horáček svoju kandidatúru na Hrad oznámil vlani začiatkom novembra. "Veľmi by som si prial, aby sa krajina úsmeškov premenila v krajinu úsmevov," povedal. Jednoznačne odmietol kandidovať po nominácii skupiny poslancov alebo senátorov. Bude preto potrebovať päťdesiat tisíc podpisov občanov, aby sa mohol voľbieb zúčastniť. Už tiež povedal, že náklady kampane ponesie sám so svojou ženou Michaelou.

​Kandidatúru už tiež verejne oznámil vysokoškolský profesor a lekár Marek Hilšer, zatiaľ čo prezident Miloš Zeman chce povedať až 9. marca počas stretnutia so svojimi priaznivcami na Pražskom hrade, či bude funkciu obhajovať.

01 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 02 - Modified: 2024-04-18 21:07:30 - Feat.: - Title: Peter Pavel vyzval Spojené štáty, aby schválili balík pomoci Ukrajine. Republikáni ju blokujú 03 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 04 - Modified: 2024-04-17 10:02:26 - Feat.: - Title: Český Senát umožnil prijatie nových pravidiel pre zväzky párov rovnakého pohlavia 05 - Modified: 2024-04-16 15:10:56 - Feat.: - Title: V Česku je málo študentov učiteľstva, minister volá po spoločenskej objednávke
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 17:11