Dubaj ponúka omnoho viac ako len oslnivé pláže.Dubaidet.getbynder/
StoryEditor

Kráľovstvo adrenalínových športov, očarujúci podmorský svet, ale aj rozšírená realita. Tieto atrakcie v Dubaji jednoducho musíš zažiť

Natívny obsah07.05.2024., 00:00h

Oslnivé pláže a luxusné reštaurácie nie sú to jediné čo populárna turistická destinácia v Spojených arabských emirátoch ponúka. Prinášame ti výber najlepších atrakcií, ktoré pri návšteve Dubaja nesmieš vynechať.

Lajkuj Brainee.sk na

Článok vznikol v spolupráci s Dubai Tourism.

Chorvátsko už dávno nie je pre Slovákov destináciou číslo jeden. Čoraz viac našincov každým rokom vyhľadáva dovolenku v exotike. Jednoznačným favoritom sa stalo mesto, ktoré je známe aj vďaka najvyššej budove sveta.

Ak chceš mať však z letnej dovolenky oveľa viac než len fotky pláží a fancy drinkov na instagrame, tvojej pozornosti by nemali uniknúť ani top atrakcie, ktoré Dubaj ponúka. Prinášame ti výber tých najlepších.

Raj adrenalínových športov

Pri návšteve dubajských centier adrenalínových športov stuhne krv v žilách aj tým najväčším odvážlivcom. Dubaj ponúka niekoľko možností, kde sa dá vyžiť do sýta. V nákupnom centre Dubai Hills Mall sa môžeš previesť na najrýchlejšej horskej dráhe Dubaja, ktorá ťa vystrelí do výšky 50 metrov. Vzrušujúci kolmý pád horskej dráhy The Storm je však len pre silné povahy.

image

Horská dráha The Storm

Dubaidet.getbynder/

Ďalšiu dávku dobrodružstva si môžeš vychutnať v nákupnom centre Galleria Mall. V jeho Adventure Zone na teba čaká mnoho aktivít, pri ktorých sa ti zaručene rozbúcha srdce. Nájdeš tam lezecké steny, lanové centrum, ninja ihrisko, ale aj trampolíny či skatepark.

Fanúšikovia Sherlocka Holmesa si zas svoju dávku adrenalínu môžu vychutnať v únikových miestnostiach. Jedna z nich sa nachádza priamo v spomenutom obchodnom centre Galleria Mall. V Escape Hunt sa vďaka virtuálnej realite ocitneš v 3D svete, ktorý pohltí všetky tvoje zmysly a lúštenie hádaniek bude kompletne novým zážitkom.

Podmorský svet či prales

Pokojnejšie povahy môžu objavovať krásy podmorského sveta alebo sa ocitnúť v pralese uprostred metropoly. V akváriu The Lost Chambers môžeš zblízka pozorovať viac ako 65-tisíc morských živočíchov. Akvárium, ktoré pozostáva z desiatich komnát je inšpirované strateným mestom Atlantída. Popri prechádzke jeho tunelmi budeš môcť priamo nad svojou hlavou pozorovať žraloky, medúzy, najmenšie morské koníky, či vraky lodí a ruiny starovekého mesta.

image

Podmorská zoo v centre The Dubai Mall

Dubaidet.getbynder/

Podobný zážitok na teba čaká aj v nákupnom centre The Dubai Mall, kde sa môžeš prejsť tunelom dlhým 48 metrov. Ak si dostatočne odvážny môžeš si tam vyskúšať aj potápanie medzi žralokmi. 

Kto by to bol povedal, že v samotnom srdci Dubaja sa môže nachádzať dažďový prales? Pre Dubaj však nič nie je nemožné. V obchodnej štvrti City Walk sa nachádza obrovská zoologická záhrada The Green Planet, v ktorej sa nachádza vyše 3-tisíc druhov exotických rastlín, vtákov, plazov a vodných živočíchov. Umelo vybudovaný dažďový prales pôsobí takmer ako skutočný. Nachádza sa v ňom 25 metrov vysoký strom a nechýba ani vodopád. 

image

Zoologická záhrada The Green Planet

Dubaidet.getbynder/

Zábavné parky 

Dubai Parks and Resorts je domovom obrovských zábavných parkov, v ktorých si každý návštevník príde na svoje. 

Zábavný park Motiongate Dubai ťa prenesie do filmového sveta Hollywoodu. Nájdeš v ňom mnoho atrakcií a horské dráhy, ktoré sú inšpirované najznámejšími filmovými trhákmi. Môžeš sa previesť napríklad na jedinej horskej dráhe sveta, ktorá bola inšpirovaná filmom John Wick alebo stretnúť svoju obľúbenú filmovú postavu zoči voči a odfotiť sa s ňou. 

image

Zábavný park Motiongate Dubai

Dubaidet.getbynder/

Jednou z mnohých zaujímavých atrakcií je Legoland Miniland, v ktorom nájdeš ikonickú panorámu Dubaja, postavenú z 20 miliónov kociek, ako aj ďalšie monumenty. V Akvaparku Legoland sa zase zabavia malí aj veľkí návštevníci. Ide o jeden z najlepších akvaparkov v celom Dubaji a ponúka viac než dve desiatky tobogánov. Kreatívne typy si tu môžu vyskúšať postaviť loď podľa vlastných predstáv a hneď sa na nej previesť.

Svet rozšírenej reality

Pre nadšencov technológií bude hotovým rajom zábavný park Play DXB, ktorý je najväčším parkom svojho druhu na svete. Ponúka vyše 30 atrakcií založených na virtuálnej a rozšírenej realite, ktoré pohltia všetky tvoje zmysly.

image

Centrum AYA

Dubaidet.getbynder/

Centrum AYA, ktoré sa nachádza v átriu nákupného centra WAFI City Mall je zas ako stvorené pre ľudí, ktorí bažia po dokonalých fotografiách pre svoj instagramový profil. Od momentu, keď vstúpiš do obrovského centra s rozlohou vyše 12-tisíc metrov štvorcových budeš môcť v jeho dvanástich zónach pozorovať grafiky a svetelné variácie, z ktorých každá rozpráva iný príbeh.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. máj 2024 12:38