Slovenský útočník Miloš Kelemen. FOTO: TASR
StoryEditor

Nemcom ideme ukázať našu energiu a chceme vyhrať. Slováci idú do prvého súboja aj s Kelemenom

10.05.2024, 12:35
Autor:
TASRTASR

Miloš Kelemen pricestoval do dejiska MS vo štvrtok, pred príchodom ešte absolvoval individuálny tréning v Bratislave. Jeho príchod k tímu oddialili rodinné dôvody:

Na piatkovom rozkorčuľovaní pred popoludňajším otváracím zápasom s Nemeckom (od 16.20) s tímom Slovenska prvýkrát trénoval Miloš Kelemen.

K tímu sa pripojil Kelemen

Tréneri ho zaradili do útočnej trojice zloženej z hráčov NHL k Martinovi Pospíšilovi a Pavlovi Regendovi. Podľa asistenta trénera Petra Frühaufa bolo z tímu cítiť energiu a verí, že ju prenesie aj do dôležitého súboja proti predpokladanému priamemu konkurentovi na postup do štvrťfinále.

Kelemen pricestoval do dejiska MS vo štvrtok, pred príchodom ešte absolvoval individuálny tréning v Bratislave. Jeho príchod k tímu oddialili rodinné dôvody:

"Narodil sa mi syn a museli sme mu vybaviť pas, aby mohol cestovať. Potrebné boli aj nejaké lekárske prehliadky a musel uplynúť aj nejaký čas, aby dieťa mohlo letieť. Snažili sme sa to zariadiť tak, aby som to stihol. Teraz som rád, že som už s tímom," prezradil Kelemen, ktorý sa tešil aj na spoluprácu s rovesníkmi v útočnej formácii.

Veľa energie

"Sme hráči rovnakého ročníka, stretávali sme sa už v mládežníckych kategóriách. Vieme, aké sme typy hráčov. Myslím si, že nám to bude fungovať." Očakávania od "zámorskej" trojice majú aj tréneri:

"Budeme od nich očakávať veľa energie. Sú to dobrí korčuliari a dúfame, že nám poskytnú veľa času v útočnom pásme. Mali by byť nebezpeční a aktívni. Na rozkorčuľovaní bolo cítiť energiu a dobrú náladu z celého tímu. Musíme to hlavne ukázať Nemcom a dúfam, že sa tak aj stane a budeme úspešní," konštatoval Peter Frühauf.

Vedenie reprezentačného tímu vo štvrtok napísalo na súpisku maximálny počet 25 hráčov. Vylúčilo tým alternatívu, že by ešte do tímu prišli niektorí z hráčov z AHL. "Chlapci, ktorí sú v tíme, pracujú veľmi dobre. A aj tí, ktorí sú "extra" a nedostanú sa na zápasovú súpisku, sú pripravení naskočiť. Rozhodli sme sa podľa nášho najlepšieho svedomia a vedomia," prezradil Frühauf.

MS v hokeji 2024

01 - Modified: 2024-05-20 12:16:39 - Feat.: - Title: Czerkawski vytiahol príhodu s Pálffym, spomína si na viacerých Slovákov v NHL 02 - Modified: 2024-05-20 12:23:07 - Feat.: - Title: Slováci sa sťažujú na teplo. "Nie sme roboti, ale ľudia. Takto to ďalej nepôjde," hovorí Nemec 03 - Modified: 2024-05-20 11:12:15 - Feat.: - Title: MS v hokeji bez zbornej? Zbytočný šampionát, na naše vylúčenie najviac doplácajú Česi, tvrdia Rusi 04 - Modified: 2024-05-20 08:16:03 - Feat.: - Title: Náš brankár Hlavaj je líder MS v úspešnosti zákrokov: Hokej mi teraz chutí 05 - Modified: 2024-05-20 14:34:39 - Feat.: - Title: V jednom ukazovateli sú horší od Slovenska už len Poliaci. Čo ukázali Ramsayho zverenci na MS v hokeji?
menuLevel = 2, menuRoute = sport/ms-v-hokeji-2024, menuAlias = ms-v-hokeji-2024, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 19:57