Vďaka správnemu výberu podprsenky predchádzate zdravotným ťažkostiam.dreamstime
StoryEditor

Správnu veľkosť svojej podprsenky nepozná väčšina žien. Ako si vybrať správne?

13.05.2024, 14:00
Životný štýl

Výber správnej veľkosti podprsenky je veľmi dôležitý nielen z estetického hľadiska, ale aj z toho zdravotného. Aj napriek tomu väčšina žien stále nenosí podprsenku správnej veľkosti. To im spôsobuje diskomfort a často aj bolesti, najmä v oblasti chrbta.

Pri výbere spodnej bielizne prihliadajte v prvom rade na jej funkčnosť a správnu veľkosť. To, či sa vám páči a je dostatočne sexi by malo byť až druhoradé.

Riziká

V prípade, že máte vo svojom šatníku väčšinu podprseniek nesprávnej veľkosti, koledujete si o rôzne zdravotné ťažkosti. V prvom rade sú to bolesti chrbtice. A to najmä u žien, ktoré majú veľké prsia. Tie musia prihliadať nielen na výber správnej veľkosti, ale aj na materiály, z ktorých je ich spodná bielizeň vyrobená. Zarezané ramienka do ramien vám spôsobujú nepohodlie, no bránia aj správnemu prietoku krvi. Príliš tesná spodná bielizeň negatívne pôsobí na celkový lymfatický systém. Častým kameňom úrazu v tomto prípade bývajú aj kostice.

Bez vyskúšania ani na krok

Ak aj  ste fanúšikom online nákupov, v tomto prípade si určite radšej nájdite čas a vybehnite radšej do obchodov. Najlepšie špecializovaných, kde vám pomôžu s čo najlepším a hlavne správnym výberom podprsenky. Vedieť správnu veľkosť košíčkov či obvod hrudníka, ktorý si zmeriate doma krajčírskym metrom nestačí. Môže to byť pre vás orientačný bod, no bielizeň od každého výrobcu sedí inak a opäť záleží aj na materiáloch, z ktorých je vyrobená.

image

Pohodlie by pri výbere spodnej bielizne malo byť vašou prioritou.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. jún 2024 07:18