Vanesa ČervováInstagram/Vanesa Červová
StoryEditor

Agresívny muž vraj jej matku zbil tak, že zomrela. Príbeh českej finalistky Miss obletel celý Instagram

Antiyoutuber16.05.2024., 14:00h

Finalistka Miss Essenc Vanesa Červová na Instagrame popísala udalosť, kvôli ktorej zomrela jej matka. Napadol ich totiž agresívny cyklista, ktorý jej matku zmlátil a tá v dôsledku zranení zomrela. Červová sa ale nechce uspokojiť s verdiktom, ktorý bol pre muža stanovený. Jej príspevok sa šíri na sociálnych sieťach a ľudia jej vyjadrujú podporu.

Lajkuj Brainee.sk na

Finalistka Miss Essenc Vanesa Červová sa na svojom Instagrame rozhodla zveriť s tragédiou, ku ktorej došlo koncom augusta roku 2022 v Prahe. Spolu so svojou matkou sa vydala nakupovať a jednalo sa o úplne normálny deň, píše portál Antiyoutuber.

Všetko sa ale skomplikovalo po ceste domov, kedy došlo k úplne nepochopiteľnému konfliktu medzi nimi a jedným agresívnym mužom. Vanesa Červová sa zhruba po dvoch rokoch rozhodla na Instagrame celú situáciu, ktorá skončila tragickým úmrtím jej matky, dopodrobna popísať.

image

Takto vyzerá doživotie na Slovensku. Cela má len 3,5 metra, fyzický kontakt je zakázaný a niektorí odsúdení sa radšej zabili

Tragédia v Prahe

Červová sa dokázala prebojovať až do finále v súťaži Miss Essens, ale nedokázala sa z postupu príliš radovať. Jej matka totiž o niekoľko mesiacov skôr zomrela v dôsledku napadnutia agresívneho cyklistu. K napadnutiu došlo cestou domov, kedy sa matka a jej dcéra vracali z domov z nákupu. Pretože bolo horúco, mali v aute stiahnuté okná.

Zastavili sa pri viadukte pri Karlovom moste hneď vedľa skupinky štyroch cyklistov. Rodičia s dvoma deťmi mali byť v centre Prahy hneď vedľa auta, v ktorom sedeli Červovci a deti na bicykloch mali byť veľmi bujaré. Matka s dcérou sa medzi sebou začali baviť o tom, aké je to nebezpečné a ich konverzáciu údajne začula matka detí, ktoré boli hneď vedľa nich na bicykloch.

Tá vraj povedala svojmu manželovi, že do nej pani Červová nabehla autom. Keď sa na semafore rozsvietila zelená, pani Červová sa rozbehla preč a neskôr si vraj všimla, že ich sleduje cyklista, vedľa ktorého zastavila a vôbec nedbal na dopravné predpisy.

Brutálny útok

„Povedala som mamke, nech nás zamkne. Keď nás dobehol, začal nám búšiť do auta a na sklo riadidlami bicykla a kričal na mamu, nech vystúpi a ide si to s ním vybaviť ako chlap. Ja som začala volať políciu. On sa presunul na moju stranu, mama u mňa stiahla okienko, aby mu povedala, že voláme políciu a nech nás nechá byť. On mi cez okienko siahol do auta, vytrhol mi telefón z ruky a odhodil ho na ulicu,“ opisuje Červová incident na svojom Instagrame.

Rozhodla sa vraj vystúpiť z auta a pre telefón si dôjsť. Keď sa vracala späť, muž ju mal začať mlátiť dverami od auta. Jej matka z auta vybehla a rozhodla sa svoju dcéru brániť a muž ju začal mlátiť. „On ju chytil za vlasy a predklonil ju, aby sa nemohla brániť. Búchal jej päsťami do brucha aj do hrudníka, kopal do nej. Údery do brucha aj hrudníka boli fakt intenzívne a bolo ich veľa,“ opisuje Červová.

Slečna sa pokúsila svoju matku brániť a muž začal mlátiť aj ju. Jej matka sa metala a bola v úplnom šoku. Polícia stále nedorazila a medzitým prišli deti aj žena muža, ktorý na Červové útočil a nijako vraj nezasiahli, iba na napadnuté ženy čosi pokrikovali. V dôsledku napadnutia pani Červová 1. septembra zomrela.

image

Efekt Taylor Swift. Ako tragédia na jej koncerte prinútila zmeniť v krajine zákony o pitnej vode

Nízky trest

Mala totiž vnútorné zranenie a tiež syndróm Takostubo, čo je nevysvetliteľné a veľmi vzácne ochorenie srdca, kedy dochádza k akútnemu zlyhaniu srdcovej svaloviny. Súd ale celý incident vyhodnotil ako ublíženie na zdraví bez následku smrti. Červová uviedla, že prokurátor navrhuje trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov, s čím sa pochopiteľne nechce zmieriť.

Spomína, že sú prípady, keď ľudia, ktorí pestujú marihuanu, dostávajú oveľa tvrdšie tresty a to pritom ani nezavinili ničiu smrť „Prišli sme o mamu, manželku, kamarátku. Máme navždy zničenú rodinu. Nikdy to už nebude ako predtým,“ píše Červová na svojom Instagrame.

Príspevok, v ktorom Červová opisuje tragickú udalosť, ku ktorej došlo v roku 2022, má za necelý deň vyše 150-tisíc lajkov a obrovské množstvo ľudí smutný príbeh zdieľalo. Mnoho ľudí tiež príspevok komentuje a vyjadruje sústrasť rodine. Príspevok zdieľalo tiež mnoho influencerov a niektorí príspevok okomentovali.

„Je mi to veľmi ľúto. Dúfam, že ten zm*d dostane, čo si zaslúži,“ odkázal Červovej tiktoker Jan Michálek. „Vaneso, mieša sa vo mne zlosť s obrovskou ľútosťou. Je dobre, že ste zverejnili váš príbeh a verím, že nakoniec zvíťazí spravodlivosť, pokiaľ vôbec môžeme o nejakej spravodlivosti v takom prípade hovoriť. Držte sa,“ odkazuje Červová influencerka Nikola Štíbrová.

Prípad zaznamenalo aj niekoľko ľudí na Slovensku, ktorí taktiež vyjadrili svoje nesympatie k tomu, aký trest je navrhovaný pre muža, ktorý svojou agresiou ukončil život nevinnej ženy. Naozaj mnoho ľudí vyjadruje mladej slečne, ktorá sa rozhodla o celom incidente verejne prehovoriť na sociálnych sieťach, obrovskú podporu.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
31. máj 2024 12:02