StoryEditor

Citroën Pluriel -- štyri v jednom

30.09.2002, 00:00

Na "domácom" autosalóne v Paríži, ktorý sa začal 28. septembra, francúzske značky ukazujú to najlepšie, čo majú "na sklade". Hravá kreatívnosť sa vrátila aj pod krídla značky Citroën. Už vydarený Citroën C3 dokázal, že dizajnéri tejto značky berú výzvu nového milénia vážne. V Paríži ukázali malé auto, ktoré v podstate spája štyri verzie karosérie. Citroën Pluriel už nie je štúdia, ale sériová limuzína, kabriolet, spider a pikap.
Štvormiestna dvojdverová karoséria so skladacou strechou je základom. Ak zložíte strechu do batožinového priestoru a necháte na svojom mieste dva mohutné oblúky, máte štýlový kabriolet. Aj oblúky sa dajú zložiť a nechať v garáži -- vznikne pekný spider. A s otvoreným vekom batožinového priestoru, ktoré vytvorí dodatočnú plochu pre náklad, máte praktický pikap, ktorý odvezie všetko, čo potrebujete pre aktívnu náplň svojho voľného času.
Pod kapotou budú zo začiatku dva benzínové motory: 1,4 s výkonom 54 kW (75 k) a 1,6 s výkonom 80 kW (110 k). Podľa údajov výrobcu by sa cena tohto nového francúzskeho krásavca mala začínať na úrovni 15 000 eur.

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 11:11