StoryEditor

Luxusné autá budú mať vlastné aplikácie

13.09.2013, 00:00
Autor:
dpidpi
Jaguar a Land Rover chcú vo vozidlách dokonalejšie prepojenie s telefónom.

Chcete zistiť, kde je v okolí najlacnejší benzín alebo obmedziť maximálnu rýchlosť? Dnes musíte kvôli týmto funkciám vyťahovať mobil z vrecka alebo vlastniť špeciálne príslušenstvo. No zdá sa, že o pár rokov jednoducho stiahnete aplikáciu ako do telefónu a získate od auta novú vlastnosť. Obdobný systém sťahovania aplikácií ponúka napríklad BMW, no so svetom smartfónov sa to nedá porovnávať. 

Práve to chce Jaguar a Land Rover zmeniť. Vytvárať sa má nový systém, ktorý bude bez problémov v mnohom spolupracovať s telefónom, no vystačí si aj sám. Systém, ktorý sa zatiaľ označuje ako InControl, by mal podľa slov automobiliek začať novú éru aplikácií v automobiloch. 

https://www.youtube.com/embed/RgztP7ESsmA

Cez aplikáciu zistíte kde je auto

Najďalej vo svete smartfónov a vozidiel je moderná automobilka Tesla. Cez aplikáciu v iPhone dokážete otvárať auto, zatvoriť strechu, zapnúť svetlá, zatrúbiť, zistiť dojazd, vidieť kde a ako rýchlo auto ide či meniť vlastnosti klimatizácie alebo štýlu jazdy.   

Jaguar spolu s Land Roverom majú pracovať s vývojármi aplikácií na platforme, ktorá dovolí ich inštaláciu či sťahovanie. InControl by sa tak mal stať malým operačným systémom, vďaka ktorému sa systém vo vozidlách priblíži tomu v telefónoch. Konkrétne detaily o uverejnení či presnej funkčnosti zatiaľ nie sú známe. 

Zdroj: motorauthority.com   

Snímky: Jaguar

menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 04:11