StoryEditor

Prepadlo sa múzeum s autami. Teraz láka turistov

04.09.2014, 11:00
Autor:
stlstl

Pamätáte si na prepadnutie podlahy v National Corvette Museum v americkom štáte Kentucky? Osem muzeálnych kúskov sa v noci prepadlo do 9 metrov hlbokej diery, ktorá vznikla v dôsledku zosuvov pôdy. Pri nešťastí sa nezranil nikto. Koncern už na druhý deň po nešťastí ohlásil, že všetky poškodené vozidlá opraví. Plány sa však menia. Renováciu dostanú len tri.

Ako sa ukázalo aj prepadnutá podlaha a v nej osem áut je veľmi dobré lákadlo na turistov. Po udalosti narástol počet návštevníkov múzea o 60 percent. Inštitúcia si teda túto príležitosť nechce nechať ujsť.

Pôvodné plány hovorili aj o tom, že aspoň časť prepadliska ostane nezakrytá v pôvodnom stave. Ukázalo sa však, že toto riešenie by bolo drahšie ako zasypanie celej jamy. Z krátera teda návštevníci už neuvidia nič. Vedenie múzea sa rozhodlo zachovať aspoň niekoľko zničených áut. Veď predsa tie majú teraz akúsi pridanú hodnotu a nikde inde na svete rovnako prepadnutý exemplár nenájdete.

Opravy sa teda dočkajú len tri kusy. Najmladší z nich zišiel z výrobnej linky len v roku 2009 a konkrétne ide o prototyp ZR1 „Blue Devil“. Múzeum ho navyše nevlastní. Je to majetok samotného koncernu. Druhou zachránenou bude biela Corvetta C4 z roku 1992. Jej špecialitou je fakt, že je to miliónta vyrobená Corvetta vôbec. Najstarším obnoveným kúskom bude exemplár z roku 1962. Zvyšné kusy síce boli z prepadliska vytiahnuté, no na výstavnú plochu sa vrátia v poškodenom stave.

Pripravené v spolupráci s:

01 - Modified: 2006-10-05 11:06:09 - Feat.: 0 - Title: Čierny čaj zabíja stres
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 05:12