StoryEditor

Vyznamenaný Fico a nové dno pre rubeľ. Toto sú top udalosti utorka

28.10.2014, 19:29
Autor:
redred

Kiska dostal odpoveď. Referendum o rodine by bolo protiústavné

Prezident Andrej Kiska nemôže vypísať referendum v takej podobe, ako mu to predložila Aliancia za rodinu. Ústavný súd dnes totiž rozhodol, že jedna zo štyroch otázok, ktoré malo mať, by bola v rozpore s Ústavou. A to konkrétne tá, ktorá sa týkala ochrany práv osôb, ktoré spolu žijú inak ako v manželskom zväzku. Pre HN to potvrdila hovorkyňa Ústavného súdu Anna Pančurová.


Rubeľ dosiahol nové dno. Slabší voči euru ešte nebol

Ruský rubeľ v utorok dosiahol svoje historické dno oproti euru. Ruská mena prekročila hranicu 56 rubľov za euro, čo je pre ňu najhorší výmenný kurz od vzniku spoločnej európskej meny v roku 1999. 


Sobotka chce prepojiť Česko a Slovensko. Fico hovorí o spoločnej lige

Väčšie dopravné prepojenia, vyššia spolupráca v európskej politike a možno aj vzájomná participácia na obrane oboch krajín. To sú ciele, ktoré si počas utorkového spoločného stretnutia so slovenským premiérom Robertom Ficom dal predseda českej vlády Bohuslav Sobotka.

Predseda vlády SR Robert Fico sa počas svojej dnešnej pracovnej návštevy Česka stretol mimo oficiálneho programu s českým prezidentom Milošom Zemanom. Ten ho informoval, že na dnešnom slávnostnom zhromaždení na Pražskom hrade bude medzi ocenenými osobnosťami.


Z Hospodárskych novín odchádza šéfredaktor Peter Vavro

Z vydavateľstva Ecopress odchádza šéfredaktor Hospodárskych novín Peter Vavro. S okamžitou platnosťou je poverená vedením redakcie Marcela Šimková.


Orbán návrh na daň z internetu nestiahol. Tisíce Maďarov protestujú naďalej

Ultimátum na úplné odvolanie návrhu na zdanenie internetu, ktoré maďarskej vláde dali účastníci nedeľňajšej demonštrácie, vypršalo. V Budapešti, ale aj v ďalších maďarských mestách sa začala už druhá demonštrácia za účasti tisícov Maďarov.

01 - Modified: 2024-04-15 08:27:47 - Feat.: - Title: Ako ukončiť vojnu na Ukrajine? Turci predložili nový návrh: zmrazenie hraníc na súčasnej frontovej línii 02 - Modified: 2024-04-12 12:38:07 - Feat.: - Title: Stvorila vojnovú ekonomiku. Kto je krehká žena, ktorá zachránila Putina 03 - Modified: 2024-03-18 12:22:39 - Feat.: - Title: Český exprezident Zeman je pri vedomí. Ostáva v pražskej nemocnici, dĺžku hospitalizácie nemožno predpovedať 04 - Modified: 2024-02-08 12:20:14 - Feat.: - Title: Podľa írskej ústavy sú povinnosti ženy v domácnosti, ale referendum by mohlo zmeniť jej sexistické znenie 05 - Modified: 2024-02-04 15:31:26 - Feat.: - Title: Parížania v referende rozhodujú o zdražení parkovania pre vozidlá SUV
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 07:12